Ako tražite kolač koji će vas zasladiti u ove kišne jesenje dane, knedle sa šljivama u čaši su odličan predlog za vas. Sa ukusom koji je veoma sličan tradicionalnom receptu, ali moderan i poseban na svoj način - ovu vrstu "knedle" sigurno ćete obožavati.

Sastojci:

  • 700 g šljiva bez koštica (+1 dl vode)
  • 150 g urmi
  • 2 dl mleka
  • 5 dl vode
  • 5 kašika sitnih ovsenih pahuljica
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 2 kašike kokosovog šećera i prstohvat soli
  • 3 kašike lanenog semena
  • 3 kašike ovsene kaše
  • 1,5 kašike kokosovog šećera
  • 1 kašika cimeta
  • maslac

Priprema:

Prvi sloj: Šljive očistiti i iseći na 4 dela, dodati iseckane urme i kuvati na tihoj vatri oko 15 minuta (po želji možete da umutite štapnim mikserom)

Drugi sloj: Stavite vodu na vatru. U 2 dl mleka pomešati kesicu praha za puding, kokosov šećer i prstohvat soli. Kada voda provri, dodajte umućen puding, smanjite vatru i dodajte sitne ovsene pahuljice. Kuvajte do teksture malo gušće kaše. Stajanje će ga učiniti čvršćim.

Treći sloj: Sameljite semenke i ovas u električnom mlinu za kafu. Lagano zagrejte puter u tiganju i pomešajte semenke, pahuljice, kokosov šećer i cimet. Rasporedite slojeve u čašu po želji.

(Sensa/Sensa.story.hr)

BONUS VIDEO:

Instagram/milas_homemade_ Lažne knedle sa šljivama