Tapioka, dugoljasti koren biljke kasave (Manihot esculenta) raste u Brazilu, Zapadnoj Indiji, i drugim tropskim krajevima sveta (Indonezija, Australija). Zrnca tapioke imaju sposobnost bubrenja čime se stvara karakteristična želatinska masa koja se teško može imitirati. Zato je tapioka savršena za puding posebno dobrog ukusa.

Ispratite recept i napravite ovaj slatkiš od tapioke za dve osobe.

Sastojci:

  • 4 kašike kuglica tapioke
  • 1dl vode
  • 1,5 šolja mleka
  • 1 kafena kašika kakaa
  • 1 kašika javorovog sirupa
  • 2 kašike kompota od višanja

Priprema:

Kuglice tapioke ostavite da na dva sata odstoje u vodi. Zatim ih stavite u mleko, dodajte kakao razmućen u dve kašike vode, i ostavite da se kuvaju 20 minuta.

Najprostiji puding od prosa...

Isključite vatru i dodajte javorov sirup. Dobro promešajte i rasporedite u zdelice. Ostavite da se ohladi.

Puding od kuzua i vanile...

Ukrasite kompotom od višanja, i uživajte u kugličastoj strukturi ovog posebnog pudinga.