Sastojci (za 1 kilogram hleba):
- 750 gr žitarica (pšenice, ovsa, ječma, ili raža)
- dovoljno vode da nalijete u zrno (da ogrezne), i ostavite da stoji 24 sata (menjati vodu na svakih 2 do 3 sata).
Priprema:
Čim se pojave klice u vidu sitnih belih tačkica, prekinuti klijanje. Odvojiti 10 odsto sa strane, a ostalih 90 odsto samleti u mašini za meso. Hleb će imati konzistenciju pudinga (lepljiva, blago blatnjasta masa).
Dodati u masu malo tople vode, soli, i 10 odsto proklijale žitarice. Sve dobro promešati, i staviti u teflonski ili silikonski pleh. Visina ne bi trebalo da prelazi dve trećine visine pleha. Ostaviti da stoji (nepoklopljeno) na sobnoj temperaturi 12 sati.
Stavite hleb u hladnu rernu, uključite termostat na 160 stepeni, i kad temperatura dostigne 160 stepeni pecite hleb 2 sata. Izvadite iz rerne, uvijte u papir pa u krpu, i ostavite da se ohladi.
Jasmina Mitrevski, dipl. ing. prehrambene tehnologije biljnih proizvoda
Izvor: Zdravahranaolea.com
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!