Posni banana hleb idealna poslastica bez glutena i bez bez šećera – zdravija, a jednako ukusna, ko stvorena za dane velikog uskršnjeg posta.



Sastojci:

  • 4 zrele banane (oko 200 g)
  • 110 ml vode
  • 125 g heljdinog brašna
  • 60 g crne čokolade
  • 1 kašičica sode ili praška za pecivo

Priprema

12:17
Korak 1

Oljuštite banane

Prvo izblendujte banane ili ih lepo izgnječite.

12:21
Korak 2

Dodajte vodu

Umešajte, pa dodajte brašno sa sodom. Čokoladu iseckajte na kockice i lepo umešajte.

12:22
Korak 3

Obložite pleh pek-papirom

Izlijte na pek-papirom obložen manji pleh i pecite na 200 C 20 minuta. Biće mekan i vazdušast, a ako su banane veće, dodajte više brašna, treba da bude neke srednje gustine.

BONUS VIDEO:

Instagram/austrian_cravings Uskršnji zečevi od testa

 Sensa/Z.A.