Ovaj napitak ima sladak pun ukus u kojem u Japanu uživaju od davnih vremena. Pravi se od pirinča i kođi zrna na kojima se razvila gljivica Aspergillus oryzae. Kođi je jedan od najvažnijih sastojaka japanske i kineske kuhinje jer se koristi za soja sos, miso i sake. Amazake sadrži vrlo malo masti, a mnogo dijetetskih vlakana, vitamina B i nijacina. Ukusan je, pogodan za hladne dane i pomaže uravnoteženje organa za varenje.
Pirinčani eliksir
Amazake je pirinčani napitak po ukusu veoma sličan jogurtu ili kefiru.
Još iz kategorije
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
3 lekcije Uskrsa za svaki dan: Koje poruke najvećeg hrišćanskog praznika možemo da primenimo uvek i svuda?
Koja je vaša duhovna svrha? Izaberite suzu i otkrijte da li ste čuvar dubine, glasnik jasnoće ili mudar čovek
Uskršnji vikend horoskop od 18. do 21. aprila 2025: Čije će emocije buknuti, a ko treba da kupi srećku