Potrebni sastojci:

Komadić alge vakame dužine oko 2 cm
1/3 kafene šoljice korenastog povrća i luka
Šolja flaširane negazirane ili izvorske vode
2/3 kafene šoljice lisnatog povrća
Ravna kašičica miso paste

Priprema:

Potopiti algu u vodu. Posle pet minuta prokuvati, dodati korenasto povrće i luk i kuvati pet minuta. Dodati lisnato povrće, pa kuvati pola minuta. Razmutiti miso pastu sa malo vode od kuvanja, pa to umešati u supu. Poklopiti i pustiti da odstoji oko tri minuta, na najtišoj vatri, tako da supa više ne ključa. Ako se ne kuva na plinu, onda šerpu sa miso supom samo jednim krajem ostaviti na vreloj isključenoj ringli. Miso ne sme da se kuva, ali nema efekta ni ako se jede živ. Zato je bitno da miso supa ne ključa, već da struji tri minuta.