1. Stavite nekoliko osušenih brusnica ili drugih bobica u visoku čašu. Popunite dve trećine čaše punomasnim jogurtom. Stavite jedan red muslija sa malo meda po vrhu i poslužite kao doručak.
2. Zgnječite kriške avokada i dodajte limunov sok, naseckanu čili papričicu, luk i sveži korijandar. Pomešajte s jogurtom i možete ga poslužite kao umak za razne specijalitete.
3. Pomešajte jogurt s naseckanim belim lukom, nanom i kuminom. Idealan preliv za bareno povrće.
4. Napravite brzi niskokalorični umak za testeninu, tako da ga začinite jogurt naseckanim bosiljkom, italijanskim peršunom i potočarkom. Malo feta sira u jogurt i dodajte nekoliko naseckanih slatkih papričica. Pomešajte smesu sa skuvanom testeninom i ukrasite crnim biberom.
5. Jogurt može biti i ukusan preliv za krompir. Pomešajte naseckani beli luk, maslinovo ulje i limunov sok s jogurtom, posolite i pobiberite i dodajte skuvanim i ohlađenim mladim krompirima.
6. Napravite zanimljivu salatu kombinirajući bulgur, šeri paradajz i rikolu. Napravite preliv od jogurta, naseckane nane, belog luka i limunovog soka, pa prelite salatu pre posluživanja.
Izvor: Sensa klub