Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laka vežba za lepo oblikovane i izdužene noge: single-leg kick jača mišiće i oblikuje zadnjicu

Uz malo dobre volje i minut slobodnog vremena ovim pilates vežbama možete brzo oblikovati nožne mišiće...

  Izvor: Maja Medić

Vežbi za noge nikada nije dovoljno. Svaka žena ih obožava, verovatno misleći da neumornim radom na njima ne može izostati rezultat. Ukoliko spadate u onu grupu lenjivica koje ne vole vežbanje, moje iskustvo je pokazalo da su jedino vežbe za oblikovanje nogu siguran adut da žena bude zadovoljna posle treninga. Ako su to još i vežbe zbog kojih će njeni mišići postati lepši, oblikovaniji i izduženiji, izbor je pravi.

Joga razgibavanje za eliminaciju stresa: dva pokreta za gipka ramena i bolju pokretljivost (VIDEO)...

Slike iz modnih časopisa, a posebno pred sam dolazak leta, mame naše uzdahe prekrasnim, besprekornim, izdefinisanim nogama, i teraju nas da bacimo pogled na to što mi imamo. Skoro nijedna žena nije zadovoljna svojim izgledom i uvek želi da bude još bolja. Naravno, težnja da budemo bolji i lepši je potpuno na mestu ukoliko ne postane opterećujuća i primarna.

Mišići nogu su generalno veliki mišići pa ih u svakodnevnim aktivnostima često koristimo. Oni nas pokreću, a ako ih ne koristimo u dovoljnoj meri sigurno ne možemo očekivati da u ogledalu vidimo to što bi želeli. Od velikog broja pilates vežbi za noge, mi smo odabrali jednu koju možete slobodno svakodnevno koristiti. Broj ponavljanja je individualan kao i intenzitet koji može biti jači od prikazanog. Naime, ukoliko vam vežba više nije izazov, slobodno se postavite u položaj daske, odnosno, podignite vaše telo od poda tako da nemate oslonac. Ista vežba, veći izazov.

Navucite se na vežbanje kao na grickalice...

Legnite na pod licem nadole. Naslonite se podlakticom i dlanovima ispred tela vodeći računa da laktovi budu u liniji sa ramenima. Stegnite stomak (uvucite pupak nagore) i otvorite ramena i grudi na napred. Kroz izdisaj izdužujemo jednu nogu lagano je odižući od podloge i istovremeno praveći udarce petom o sedalni deo. Prilikom opružanja potkolenice, vodimo računa da je i dalje izdužujemo jer na taj način dodatno angažujemo mišiće noge i sedalnog dela.

single_leg_kick_udarac_za_oblikovane_i_izduzene_misice_nogu_1
Izvor: Maja Medić

Ritmički menjamo desnu i levu nogu. Ponavljamo 10-15 puta na svaku stranu vodeći računa da gornji deo tela ostane potpuno smiren prilikom izvođenja pokreta.

single_leg_kick_udarac_za_oblikovane_i_izduzene_misice_nogu_2
Izvor: Maja Medić

Izvor: Lovesensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj