Žitarica kinoa sa malo luka, cimeta i krastavca je idealna za zdrav i lagan ručak. Priprema ovog veganskog jela je jednostavna i brza...

Sastojci:
- 1 šolja kinoe, koja je klijala bar 24 sata
- veza ili dve manje veze peršuna, nasečenog
- 1-2 paradajza, nasečenog na kockice
- 1 sveži krastavac, nasečen na kockice
- 2 mlada luka sa zelenim delovima, naseckana
- ¾ kašičice himalajske soli
- ½ kašičice cimeta
- sok od jednog limuna
- 1/3 šolje maslinovog ulja
- ¼ šolje nasečene sveže nane (po želji)
Priprema:
Kinou dobro isprati i dodati vodu. Ispirajte je 3 puta dnevno tokom prvog dana namakanja. Klice će početi da se formiraju već za 24 sata. Fino naseckajte peršun i pomešajte sa ostalim sastojcima.
Dodajte ispranu i proceđenu kinou. Ostavite jelo da odstoji minimum pola sata pre serviranja da se ukusi sjedine. Servirajte kao samostalno jelo, ili na zelenim listovima, a možete jelo koristiti i za punjenje paradajza.
Izvor: Zdrava hrana