Sastojci:

  • 2 zrele izgnječene banane
  • 3 kašike badem pulpe koja je ostala od bademovog mleka
  • 4 kašike bademovog mleka
  • 3 kašike psylium praha
  • 2 kašike samlevene chie
  • 1 kašičica vanile
  • 1 kašike cimeta
  • 4 kašike kokosovog rastopljenog ulja
  • 4-5 kašika kokosovih ljuskica
  • 5 kašike kokosovog brašna
  • 2 kašike meda
  • 3-4 kašike kokos šećera
  • cimet za valjanje

Priprema:

U činiji pomešajte banane, badem pulpu, mleko, pa lagano dodajte chia semenke, psylium, cimet, i vanilu, pomešajte, dodajte kokos ljuskice i brašno, pomešajte pa dodajte med, šećer i na kraju ulje.

Smesu ostavite sat vremena da odstoji. Nakon što je smesa odstajala, uzmite kašiku za sladoled i punite ga smesom, kalup obložite papirom za pečenje i na njega stavite kuglice.

Stavite u rernu na 190 stepeni prvih pola sata pa smanjite na 160 oko 15 min. Izvadite i ostavite da se potpuno ohladi i nakon sat vremena poslužite i uvaljajte u cimet.

Izvor: Zdravo i slasno