Sastojci:

  • 1 kg pšenice
  • 250 gr kukuruza
  • 250 gr pasulja
  • 200 gr ječma
  • voda
  • so

Priprema:

Pšenicu, ječam, kukuruz i pasulj preliti vodom i ostaviti da prenoći. Narednog dana naliti svežu vodu (za 2 cm da pređe preko materijala) i na smanjenoj temperaturi kuvati 2-2,5 sata. Dodati so, promešati i služiti.

Kod slane varice paziti da sva tečnost ne ispari tj. da ostane oko 100 ml tečnosti pri dnu. Važno je i da zrna ostanu cela tj. da se ne raspadnu.

Izvor: Serbiancafe

NA SAJTU SENSE PROČITAJTE JOŠ:

Vegan mint kolačići: mini čizkejk bez glutena (POSNO)

Veganski recept: čorba od brokolija i crnog luka (POSNO)

Recept za joga doručak: bogat izvor energije iz zobenih pahuljica, meda, lana i susama