Sastojci:
- 1 kg pšenice
- 250 gr kukuruza
- 250 gr pasulja
- 200 gr ječma
- voda
- so
Priprema:
Pšenicu, ječam, kukuruz i pasulj preliti vodom i ostaviti da prenoći. Narednog dana naliti svežu vodu (za 2 cm da pređe preko materijala) i na smanjenoj temperaturi kuvati 2-2,5 sata. Dodati so, promešati i služiti.
Kod slane varice paziti da sva tečnost ne ispari tj. da ostane oko 100 ml tečnosti pri dnu. Važno je i da zrna ostanu cela tj. da se ne raspadnu.
Izvor: Serbiancafe
NA SAJTU SENSE PROČITAJTE JOŠ:
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
Uskršnji vikend horoskop od 18. do 21. aprila 2025: Čije će emocije buknuti, a ko treba da kupi srećku
Dnevni horoskop za 18. april 2025: Ribe se bacaju na dijetu, Strelcu prijatelji pomažu da reši ljubavnu krizu
8 feng šui saveta za privlačenje sreće: Šta treba da uradite u svakoj prostoriji pre Uskrsa?