Umesite sastojke, zamotajte ih i ostavite jedan dan u frižideru. Pošto ih ispečete uživajte u slatkim integralnim zalogajima...

Sastojci:
- šoljica integralnog brašna
- 2/3 šoljice raženog brašna
- 1/3 šoljice meda
- 1/3 šoljice hladnog presovanog suncokretovog ulja
- korica limuna
- pola kašičice sode bikarbone
- cejlonski cimet
- karanfilić u prahu
- kardamom
Priprema:
Zagrejte i mešajte med i ulje tek toliko da se sjedine. Zamesite sve sastojke, zamotajte ih u plastičnu vrećicu pa ostavite u fižideru najmanje dva sata, ali najbolje jedan dan.
Oblikujte kolačiće i pecite ih u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 15 do 20 minuta. Možete ih preliti čokoladnom glazurom. Kardamon možete zameniti muškatnim oraščićem.
Čoko-kokos torta bez brašna...
Prilagođeno sa Alternativa-za-vas.com