Sastojci:
- 400 g kus-kusa
- 400 ml vode
- 50 g maslaca, slani
- 40 g suvo grožđe
- 40 g marelice, sušene
- 40 g badem, oljušteni suvi
- 1 prstohvat soli
Priprema:
Sušeno voće dobro operite i ocedite. Marelice usitnite na veličinu suvog grožđa. U činiji pomešajte kus-kus, prstohvat soli, maslac nasečen na kockice i sušeno voće pa sve prelijte s ključalom vodom. Ostavite da stoji poklopljeno dok kus-kus ne upije vodu. Za to vreme tostirajte bademe na suvoj tavi pa ih grubo usitnite. Viljuškom "razmrvite" kus-kus kako bi bio pahuljast i umešajte mu tostirane bademe.
Izvor: Gastro 24 sata
Dnevni horoskop za 2. april 2025: Biku će neko probuditi uspavane emocije, Rak je na korak do istinske sreće
Kako se koristi grejpfrut za negu kože? Moćna voćka vraća licu sjaj, uklanja akne i pigmentne fleke
Koja je energija aprila 2025? Ivana nam otkriva tarot kartu koja predviđa harmoniju ako se čuvate jedne emocije
9 licemernih stvari koje radite s dobrim namerama: Način na koji dajete kompliment i kupujete poklon vas odaje
Koliko ste samouvereni? Prvo što vidite otkriva da li ste spremni na rizik ili vas parališu strahovi