Izgled: stavite malo sladoleda u činiju i dobro ga pogledajte. Površina ne sme biti suviše sjajna, jer je to znak da se prebrzo rastapa.
Konzistencija: zabodite kašičicu u sladoled. Ne sme biti preterano mekan, što je znak prekomerne količine vazduha, ali ni previše kompaktan, malo vazduha je neophodno. Probajte kašičicu sladoleda. Osetite li kristaliće, to je znak nepravilne razmere sastojaka. Ili, ukazuje na to da je sladoled bio delomično rastopljen i zatim ponovno zamrznut.
Ukus: pre nego što ga probate, u ustima rastopite malo vode pa sladoled kratko zadržite u ustima. Suviše intenzivan ukus smatra se nedostatkom zato što ukazuje na dodatak dodatih aroma.
Temperatura: ako u ustima osetite da je temperatura sladoleda preniska, znači da postoji neka greška u recepturi, u količini vazduha ili u čuvanju.
Izvor: Zaštita potrošača
Dnevni horoskop za 2. april 2025: Biku će neko probuditi uspavane emocije, Rak je na korak do istinske sreće
Kako se koristi grejpfrut za negu kože? Moćna voćka vraća licu sjaj, uklanja akne i pigmentne fleke
Koja je energija aprila 2025? Ivana nam otkriva tarot kartu koja predviđa harmoniju ako se čuvate jedne emocije
9 licemernih stvari koje radite s dobrim namerama: Način na koji dajete kompliment i kupujete poklon vas odaje
Koliko ste samouvereni? Prvo što vidite otkriva da li ste spremni na rizik ili vas parališu strahovi