Kafa uglavnom tokom radne nedelje život znači, a vikendom imamo vremena eksperimentisati s novim receptima i dovoditi do savršenstva omiljeni jutarnji napitak. Osim što nas diže, kafa nema dovoljno hranjivih svojstava da bi se smatrala kvalitetnim napitkom. Zato ju je zgodno malo obogatiti super sastojcima.

Ukusna kafa od žira...

Danas vam predstavljamo recept za kafu s kokosovim uljem čiju je ideju već razradila Edita Šimić, ali ovog puta uz dodatak sirovog kakaa i vanile - mogao bi da postane vaš najdraži oblik nezamenjive jutarnje šoljice. Kokosovo ulje, uz mnogo lepih svojstava, blagotvorno deluje i na organizam iznutra - ubrzava metabolizam, osnažuje imunitet, snižava krvni pritisak, a zasićene masti daju energiju i ne "lepe" se za bokove.

  • 1 šoljica crne kafe
  • 1 kašičica sirovog kakao praha
  • 1 kašičica kokosova ulja
  • malo ekstrakta vanile

Skuvajte kafu, onoliko jaku koliko vama odgovara, zatim je u blenderu pomešajte s kakao prahom, kokosovim uljem i ekstraktom vanile, potom izlijte sve sastojke u čašu. Ako želite dodatnu dimenziju - noć ranije zamrznite kokosovo mleko u kalupu za led i ubacite ga u kafu. Jedna blogerka je eksperimentisala čak sa krem likerom, ali to je ipak poslepodnevna varijanta. Koji će biti vaš omiljeni odabir?

Izvor: Sensaklub.hr