Sastojci:
- paradajz (najčešće se koristi šljivar, cherry ili pelat)
- beli luk
- bosiljak
- ruzmarin (sveži ili sušeni)
- maslinovo ulje
- so
- biber
- lovorov list
- sveža majčina dušica po želji
Priprema: Izaberite paradajz približno iste veličine kako bi se ravnomerno osušio. Pećnicu ugrejte na 100 stepeni Celzijusovih. Paradajz operite i osušite, obrišite ih krpom ili papirnim ubrusima. Na dno posude za pečenje stavi masni papir za pečenje. Paradajze isecite na četvrtine i složite na pleh.
Neoljušten beli luk složite između kriški paradajza. Posolite, pobiberite i poprskajte maslinovim uljem. Stavi u rernu na sušenje oko 3 - 4 sata. Zatim ugasite rernu i ostavite paradajz da se ohladi. U sterilisane tegle složite ruzmarin, ohlađen paradajz i oljušteni pečeni beli luk. Dodajte po jedan lovorov list, listove svežeg bosiljka, svežu majčinu dušicu i na kraju prelite maslinovim uljem do vrha paradajza. Zatvorite i čuvajte u frižideru.
Izvor: Zdrava krava
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!