Kaša od heljde, čia semenki i klementine idealan je zdravi obrok za raznovrsnu zimsku ishranu, tvrdi nutricionistkinja Ešli Maden...

Sastojci:
- ½ šolje sirove heljde
- 1 klementina (oljuštena)
- 1 kašika lanenog semena
- 2 kašike semena čie
- ¼ kašike cimeta
- ¾ šolje bademovog mleka
- 1 urma, bez kore
Za preliv:
- kriške klementine
- čia semenke
- orah
- puter od badema
Priprema:
Heljdu potopi preko noći, ujutru je ocediti i isprati. Dodati sve sastojke u blender i blendirati 30 sekundi (ili duže, po sopstvenom nahođenju). Dodati omiljene prelive ili neki od ponuđenih.
Vegetarijanski recept: pečena heljda sa pečurkama (GLAVNO JELO ili NADEV za pitu)...
Izvor: Lovesensa