Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrskava granola sa lešnicima i bademom: brz, ukusan i zdrav doručak (RECEPT)

Jovana Kostić nam predstavlja novi, jednostavni recept za zdrav i hranjiv doručak fenomenalnog ukusa...

  Izvor: Foto: Jovana Kostić

Početak srednje škole je vreme kada devojčice počnu prvi put da razmišljaju o dijeti i zdravoj ishrani, bez obzira na to što im, realno, nikakva dijeta nije potrebna u tim godinama. Tako smo najbolja drugarica i ja, negde pred kraj osnovne a na početku srednje škole, počele da skupljamo sa svih strana dijete poznatih ličnosti (koje su se tada, za razliku od danas, mogle naći samo u časopisima ili knjigama) i trudile se da ih se doslovno držimo kako bismo za tri dana skinule baš ta tri nepostojeća kilograma viška kojima smo se opterećivale.

Fitoestrogenska salata sa žalfijom za menopauzu: hormonska terapija na tanjiru, iz knjige "Ishrana žena 21. veka" (RECEPT)

Uopšte ne moram da napominjem kako smo, već nakon dva dana, od gladi padale u očaj i napuštale svaku dijetu, bacajući se na sveže kolače ili kiflice koje bi nam njena ili moja mama spremila.

Bez obzira na sve te bezuspešne pokušaje da, duže od dva ili tri dana, držimo dijetu, i meni i njoj je ušlo u naviku da za doručak jedemo musli. Moram da priznam da u početku nisam bila previše oduševljena onim najobičnijim muslijem, mešavinom ovsa, suvog groždja i malo kukuruznih pahuljica, ali sam ga jela jer je zdrav. Tada je i izbor muslija bio nemerljivo manji tako da je bilo ili to ili ništa.

Onda sam se preselila u Francusku i tek tamo otkrila granolu, mešavinu žitarica sličnu musliju, samo mnogo sladju i hrskaviju, koja se odmah pretvorila u moj omiljeni doručak. Postojao je jedan mali problem, ta granola je bila prepuna šećera koji je uskoro počeo da se vidi i na povećanju broja garderobe koju sam nosila pa sam jedno vreme potpuno prestala da je kupujem. Sve dok nisam odlučila da napravim zdraviju varijantu, pre jedno godinu dana. Od tog dana, granola je nešto što uvek imam u kuhinji.

Najbolji obrok za hladne dane: kaša od sirove heljde i klementina (PRESNA HRANA + RECEPT)

Obično je ujutru kombinujem sa ovsem koji preko noći stoji potopljen u mleku, pudingom od čia semenki, jogurtom, mlekom ili voćem. Kada putujem, obično ponesem sa sobom kutiju domaće granole jer se nikada ne zna kakav će biti doručak u hotelu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj