U Indiji postoji izreka da chatni treba biti toliko ljut da ga ne možete jesti, a toliko sladak da mu ne možete odoleti.

Obojeni ili sirovi: vaš najbolji vodič kroz smeđe šećere

Potrebno je:

1 kg narendanih jabuka
200 g nerafinisanog šećera od šećerne trske
kašičica garam masale
½ kašičice kardamona
½ kašičice čilija
kašika narendanog svežeg đumbira
½ kašičice indijskog kima
½ kašičice slačice
½ kašičice kurkume
½ kašičice semena anisa ili fenela ili moracha
kašika gija

Zašto je kurkuma dobra za vaše zdravlje

Način pripreme:

U zagrejanom woku dodati gi, indijski kim, slačicu, anis i đumbir. Pržiti dok slačica ne prestaje da pucketa. Dodati ostale začine i jabuke. Posuti jabuke sa dve kašike šećera. Promešati i poklopiti. Šećer će naterati vodu iz jabuka da izađe i da se zajedno sa začinima dinsta u svom soku. Kada voda ispari dodati preostali šećer i skloniti sa vatre.

Izvor: Sensa