U Indiji postoji izreka da chatni treba biti toliko ljut da ga ne možete jesti, a toliko sladak da mu ne možete odoleti.
Potrebno je:
1 kg narendanih jabuka
200 g nerafinisanog šećera od šećerne trske
kašičica garam masale
½ kašičice kardamona
½ kašičice čilija
kašika narendanog svežeg đumbira
½ kašičice indijskog kima
½ kašičice slačice
½ kašičice kurkume
½ kašičice semena anisa ili fenela ili moracha
kašika gija
Način pripreme:
U zagrejanom woku dodati gi, indijski kim, slačicu, anis i đumbir. Pržiti dok slačica ne prestaje da pucketa. Dodati ostale začine i jabuke. Posuti jabuke sa dve kašike šećera. Promešati i poklopiti. Šećer će naterati vodu iz jabuka da izađe i da se zajedno sa začinima dinsta u svom soku. Kada voda ispari dodati preostali šećer i skloniti sa vatre.
Izvor: Sensa
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!