OVSENA KAŠA SA JAGODAMA ZA BOLJU PROBAVU: Sočna, slatka i niskokalorična - obavezno dodajte i kokos!

Ovsena kaša sa jagodama - recept koji mnogi žele da probaju ovog proleća!

Shutterstock

Ovsena kaša je jedna od omiljenih izbora za doručak, posebno ako želite d apojedete nešto zdravo, a istovremeno ukusno. Često je konzumiraju osobe koje su na dijeti, ali i kao užinu ili laganu večeru. Ukoliko izbegnete dodavanje šećera, dobićete izuzetno hranljiv, a niskokaloričan obrok.

Ovsene pahuljice su pune vlakana, pozitivno utiču na probavu, a kada ih spojite sa ukusnim jagodama koje sadrže vitamin C, B9 i brojene minerale, vaš superzdrava i neodoljiva kaša sigurno će oduševiti čulo ukusa.

Recept za ovsenu kašu sa jagodama

Sastojci:

  • 70g ovsenih pahuljica
  • 120 ml nezaslađenog bademovog mleka
  • 180 ml ključale vode
  • 2 kašike javorovog sirupa
  • 100 g svežih jagoda, isečenih na kockice
  • 1-2 kašičice kokosovog brašna

Priprema:

Isecite 100 g jagoda na kockice i ostavite sa strane. Stavite ovsene pahuljice, bademovo mleko i ključalu vodu u srednju šerpu i stavite da provri. Dodajte jagode i javorov sirup i dinstajte 5-10 minuta. Dodajte kokosovo brašno neposredno pre serviranja. Možete preko, po želji, narendati i malo crne čokolade.

U video prilogu ispod pogledajte kako da napravite čizkejk ovsenu kašu sa jagodama!

Izvor: Sensa