Svi ponekad osetimo neku emociju, osetimo i promenu na sebi, tj. osećamo neku bol. Na primer, ako osećamo tugu, obično nas steže u grudima i nemamo vazduha. Tako svaka emocija deluje na neki od organa koji će reagovati poremećajem. To su tuga, radost, zabrinutost, strah i ljutnja.

Iskrena ljubav i prijateljstvo kućnog ljubimca: kako pas razume naše emocije i reči...

TUGA I NEDOSTATAK VAZDUHA

Ako vas muči stezanje u plućima, pritisak koji nas dovodi do nedostatka vazduha, učestali grip i prehlade, problem je možda u preteranoj tuzi koja dugo traje i skriva se. Tu mogu biti uključeni i problemi s kožom ili astma. Može se lečiti akupunkturom tačaka duž pluća i meridijane oko bubrega. Tuga može izazvati i depresiju, pa i plačljivost. Najbolje lečenje su biljne formule.

RADOST I SRCE

Naravno da zbunjujuće zvuči pomisao na to da radost i sreća mogu izazvati nekakav poremećaj u organizmu. Naime, to nije poremećaj vezan za sreću nego za neuravnoteženost čoveka. Velike probleme mogu izazvati preterana uzbuđenja ili iznenađenja, kao na primer neka iznenadna dobra vest. To je stres, a stres može biti i negativan i pozitivan. Normalno da je gubitak voljene osobe ili gubitak posla, veliki stres i da je nešto negativno. Ali, venčanje ili rođenje deteta ili unapređenje na poslu, da je to radost i nešto pozitivno,ali je isto stres. Simptomi su najčešće lupanje srca, nesanica ili nekakva teskoba. Ova vrsta poremećaja obično se leči biljnim tretmanima koji se sastoje od formula koje hrane srce.

ZABRINUTOST I SLEZINA

Nije dobro previše razmišljati o problemima i biti nečim opsednut duže vreme jer to može jako iscrpiti slezinu i dovesti do hroničnog umora. Kad je slezina oslabljena, ne može efikasno da pretvara hranu u qi. Zato treba kontrolisati zabrinutost.

PageBreak

Pobedite lične strahove

Kad oslabi slezina, čovek se oseća naduto, jer mu apetit slabi i osoba zaboravlja da jede. Za lečenje se koriste biljke koje daju energiju da se nosimo sproblemima u životu, a ne da nam ti problemi budu prepreka u životu.

STRAH I BUBREZI

Svi smo doživeli potrebu za nekontrolisanim mokrenjem. Na to utiče ekstremni strah. Teskoba koja dugo traje može jako iscrpiti yin, yang i qi bubrega. Strah može uticati i na jetra što dovodi do depresije, nesigurnosti i nemira kod čovjeka. Leči se biljnim tonicima koji uvelike podižu energiju bubrega. Stres - ako je hroničan od šoka - može da oslabi ceo čovekov organizam. Strah može dovesti do lupanja srca, velike teskobe i konstantne nesanice. Leči se psihoterapijom i biljnim tretmanima koji umiruju čovekov duh i živce i koji opuštaju.

Ljudsko telo prenosi poruke duše pomoću bolesti: evo kako su povezani aura, negativne emocije, mentalna energija i naš organizam...

LJUTNJA I JETRA

Ljutnja uzrokuje rast energije jetre pa uzrokuje crvenilo lica i krvave oči. Ljutnja može prouzrokovati i nadutost i nedostatak apetita. Duga ljutnja može izazvati stagnaciju jetre, a to može izazvati depresiju. Kad se leči taj čovekov bes, treba izbegavati kafu jer pogoršava stanje. Svi problemi s jetrom zbog besa,mogu se odraziti i na plućima i tako može dovesti do astme.

Izvor: Astro centar