Mršavljenje se obično postiže pažljivim balansom ishrane i vežbanja, ali postoje mnogi drugi načini da bi se proces mršavljenja ubrzao, piše Lepa & Srećna.  Jedan od njih jeste ispijanje čaja, ali ne bilo kojeg! 

Zeleni čaj je jedan od najpopularnijih čajeva na svetu, a verovatno ga i vi imate u svojoj kući. Ovaj čaj se pokazao kao odličan u ubrzavanju metabolizma i bržem sagorevanju masti. Istraživanja pokazuju da oni koji konzumiraju zeleni čaj mogu da izgube u proseku 12 kg, bez drastičnih promena u ishrani, a za to su zaduženi flavonidi i kofein. 

3 recepta sa cimetom za zdravo i brzo mršavljenje: evo kako da iskoristite moćan začin za topljenje masnih naslaga

Beli čaj sprečava formiranje novih masnih ćelija, stimuliše procese sagorevanje masti, smanjuje apetit. Pomaže u ubrzavanju metabolizma za 5 odsto što je jednako sagorevanju dodatnih 70 do 100 kalorija dnevno.

Ulong čaj smanjuje želju za slatkišima i reguliše nivo šećera u krvi, poboljšava varenje i deluje kao prirodni antiseptik, a odličan je za zdravlje zbog antioksidanata.

Pu Erh čaj je fermentisani kineski crni čaj, koji snižava nivo šećera u krvi, podstiče gubitak težine, a rezulati pokazuju da ovaj čaj lako skida dva kilograma, bez vežbanja i stroge dijete.

Izvor: Lepa & srećna