30 alkalnih namirnica za dobro zdravlje - čiste telo od toksina, opasnih kiselina i štetnih materija!

Nepravilna ishrana je jedan od najvećih uzroka za pojavu oboljenja, narušen imunitet i loše zdravlje, piše Lovesensa.
Brza hrana i ostale nezdrave grickalice, slatkiši i prerađene namirnice čine da ph vrednost u vašem organizmu bude kisela i tako uzrokuje disbalans.
Na sreću, postoji alkalna hrana koja uništava ovu toksičnu "kiselost" i čisti organizam od loših materija, hemikalija i čini da naši organi normalno i zdravo funkcionišu.
Predstavljamo listu od 30 zdravih alkalnih namirnica koje treba da budu zastupljene u vašoj ishrani:
1. Pšenične klice - sadrže puno gvožđa i vitamine A i C. Možete ih koristiti i u obliku soka. Na primer, miksajte ih u blenderu sa vodom.ž
2. Heljda - sadrži proteine, gvožđe i kalcijum. Kaša od heljde idealan je dorućak za zdrav početak dana.
3. Šargarepa - bogata je vlaknima, kalijumom, vitaminima A i C.
4. Cvekla - sadrži fitonutrijent betalin, supstancu koja smanjuje rizik od raka. Takođe, sadrži folate, vitamine K, C i druge hranljive materije koj su korisne za telo.
5. Bundeva - izvor vitamina A. Semenke bundeve pomažu da regulišete apetit.
6. Paradajz sadrži vitamin C, kalcijum i gvožđe.
7. Grašak - namirnica bogata gvožđem, kao i vitaminima A i C.
8. Soja - sadrži proteine i gvožđe, može povećati nivo pH tela.
9. Kupusasto povrće - bogato je vitaminima A i C. Beli kupus je niskokaloričan, bogat je vlaknima, kalcijumom i vitaminom U, što doprinosi boljem zaceljivanju čireva. Brokoli pomaže da održavate optimalan nivo pH u telu. Prokelj pomaže da se poveća nivo pH i poboljša zdravlje zbog prisustva vlakana i gvožđa.
10. Rotkvica - bogata je vitaminom C, gvožđem i kalcijumom, sprečava probavu i razvoju onkoloških oboljenja.
11. Crni luk sadrži vitamin C, gvožđe i kalcijum. Bolje ga je jesti u sirovom stanju. Luk je takođe koristan, održava optimalan nivo pH, poboljšava varenje i jača imuni sistem.
12. Beli luk pomaže pri eliminisanju toksina iz organizma, pomaže snižavanju krvnog pritiska i amsnjuje rizik od malignih oboljenja.
13. Kozje mleko je za razliku od kravljeg alkalni proizvod obogaćen kalcijumom, vitaminima A i C.