Đumbir je moćna biljka i sastojak brojnih kuhinja i jela. Ipak, možete da ga iskoristite da biste napravili preparat koji pomaže procesu emocionalne detoksikacije, čisti vaše srce od negativnih osećanja.

Ova tinktura je jedan od glavnih sastojaka za emocionalnu detoksikaciju. Takođe pomaže pri ublažavanju infekcija digestivnog trakta i gornjih disajnih puteva. S obzirom na to da tinkture mogu da traju godinama, razmislite o pravljenju veće količine, kako biste imali pri ruci u svakom trenutku.

Sastojci:

  • 30 g đumbira, sitno iseckanog
  • 2 dcl domaćeg alkohola za piće, bez mirisa

Oprema:
Vaga
Daska za sečenje i nož
Merna čaša
1 staklena tegla od pola litre sa poklopcem
Papir za pečenje
Presa za krompir

Priprema:
Stavite đumbir u staklenu teglu i sipajte alkohol, a potom dobro i jako promešajte. Poklopac tegle obložite pek pairom, kako alkohol ne bi nagrizao poklopac tegle. Neka tinktura odstoji 4 do 6 nedelja na hladnom i tamnom mestu, kao što je ostava. Svakodnevno lagano protresite teglu. Koristeći presu za krompir, procedite tinkturu da biste izdvojili đumbir, a zatim vratite tečnost u teglu i označite je.
Čuvajte teglu na hladnom i tamnom mestu. 

Konzumirajte jednu kap tinkture pre doručka u malo vode ili čaja.

Napomena: Pre upotrebe prirodnih lekoiva konsultujte se sa svojim lekarom.

Izvor: Sensa