U ovaj ukusni potaž možete da dodate peršun i začine po želji. Budite kreativni, isprobavajte i dodajte nove ukuse i detalje ovom jedinstvenom potažu.

Sastojci:

  • 500 g oljuštene šargarepe
  • 50 g fino narendang đumbira
  • 2 supene kašike maslinovog ulja
  • pola šolje peršuna
  • soli i bibera po ukusu

Topla obrok-salata: tikvice sa prelivom od oraha (RECEPT)

Priprema:

Zagrejte rernu na 220⁰ a potom šargarepe rasporedite po pek papiru i premažite maslinovim uljem. Pecite ih 20 minuta dok ne postanu meke i karmelizovane. Kada se prohlade, ubacite ih u blender sa 4 šolje vode. Izblendirajte ih a potom prebacite u posudu za kuvanje. Nakon što smesa proključa pustite da se krčka. Dodajte đumbir i začinite solju i biberom. Nakon što polsužite u tanjirima, ukrasite peršunom.

Izvor: Lovesensa