Ukus slatke šargarepe i pikantnog đumbira učiniće da leto duže traje.

U ovaj ukusni potaž možete da dodate peršun i začine po želji. Budite kreativni, isprobavajte i dodajte nove ukuse i detalje ovom jedinstvenom potažu.
Sastojci:
- 500 g oljuštene šargarepe
- 50 g fino narendang đumbira
- 2 supene kašike maslinovog ulja
- pola šolje peršuna
- soli i bibera po ukusu
Topla obrok-salata: tikvice sa prelivom od oraha (RECEPT)
Priprema:
Zagrejte rernu na 220⁰ a potom šargarepe rasporedite po pek papiru i premažite maslinovim uljem. Pecite ih 20 minuta dok ne postanu meke i karmelizovane. Kada se prohlade, ubacite ih u blender sa 4 šolje vode. Izblendirajte ih a potom prebacite u posudu za kuvanje. Nakon što smesa proključa pustite da se krčka. Dodajte đumbir i začinite solju i biberom. Nakon što polsužite u tanjirima, ukrasite peršunom.
Izvor: Lovesensa