Dugo i željno očekivani topli i sunčani dani su nam stigli, i verujem da mnogi od nas obožavaju da borave u prirodi u ovom prekrasnom letnjem periodu. Sada je idealno vreme za branje lekovitog bilja i uživanja u prekrasnim pogledima sa vrhova planina, ali moramo obratiti pažnju i na nekoliko važnih pravila kod boravka u divljini. Može da se desi da nam uživanje pokvare zmije, komarci, krpelji i razni drugi insekti. Iscelitelj Neven Carin koji se duhovno-energetskim radom, terapeutskim savetovanjem i alternativnim lečenjem bavi već duži niz godina, otkriva na koje načine možete da se zaštitite, pomognete sebi kod ujeda i uživate u sigurnom letu na otvorenom.

ZMIJE NE VOLE VIBRACIJE

"Dok planinarite i boravite u prirodi, uvek imajte štap i lupkajte njime po tlu. Na taj nacin stvarate vibracije koje zmije osećaju, pa vam se sklanjaju sa puta. Ali imajte na umu da se one samo sunčaju u svom prirodnom staništu, a vi ih uznemiravate. U slučaju ugriza zmije, preporučujem da mesto uboda utrljate bokvicom ili bolje tinkturom od bokvice i da pijete 30 kapi tinkture u
caši vode na svakih pola sata do dolaska u hitnu pomoć. Bokvica se pokazala kao odličan čistač krvi kod ugriza otrovnih zmija, pauka, pčela, osa i drugih, pa tako biljne kapi od bokvice uvek nosim u rancu." - objasnio je iscelitelj Neven Carin za julski broj magazina Sensa.

KRPELJI VOLE NAŠU KRV

"Tokom proleća, i leta posebno, moramo da se čuvamo i od krpelja. Krpelji mogu biti inficirani virusom i zaraziti nas krpeljnim meningoencefalitisom. Opšti simptomi krpeljnog meningoencefalitisa su crvenilo kože i niz laganijih simptoma sličnih virozi.

Ali, ukoliko se nakon perioda inkubacije od 7–14 dana jave jači simptomi (glavobolja, mučnina, slabost, smetnje vida, ukočenost vrata), svakako se obratite svome lekaru, a u slučaju teških simptoma, morate se javiti najbližoj infektivnoj klinici.

Ako i nađete krpelja, izvucite ga pažljivo pincetom i vrtite ga u smeru suprotnom od kazaljke na satu i izvlačite, jer krpelju treba 5–6 sati, pa i više, da sebi nađe mesto na telu i da se primi i počne sa hranjenjem. Pre vađenja namažite ga nekim uljem, a nakon vađenja ranu dezinfikujte alkoholom, sirćetom ili sokom od limuna, tj. uljem lavande ili čajevca."

Izvor: Sensa