Dok traje sezona paradajza, ovo povrće bi svakodnevno trebalo da se nađe na tanjiru jer je zdravo, naročito za srce, zahvaljujući likopenu koji sadrži, a takođe prevenira mnoge druge bolesti. Osim u salati, paradajz može da bude i glavno jelo, ako ga, na primer, napunite i na taj način dobijete savršeno dekorativan i zdrav ručak

Sastojci:

- 4 veća paradajza

- 2 konzerve tunjevine

- 2 sveža krastavca

- 2 pavlake

- 4 kuvana jajeta

- začini

 Priprema: 

Odsecite vrhove paradajza, a zatim kašikom izvadite pulpu, pa ih okrenite naopako da se ocede. U međuvremenu tvrdo skuvajte jaja, oljuštite i naseckajte na sitne komade. Tunjevinu iscedite, izgnječite viljuškom. Dodajte pavlaku, iseckane krastavce, jaja, začine po želji i sve dobro promešajte. Ovim filom punite paradajz i na kraju zatvorite poklopcima.

Kako se pravi punjeni paradajz s mesom, pogledajte u videu ispod:

Punjeni paradajz bez pečenja TikTok/dontgobaconmyheart_

Izvor: Sensa