Dok traje sezona paradajza, ovo povrće bi svakodnevno trebalo da se nađe na tanjiru jer je zdravo, naročito za srce, zahvaljujući likopenu koji sadrži, a takođe prevenira mnoge druge bolesti. Osim u salati, paradajz može da bude i glavno jelo, ako ga, na primer, napunite i na taj način dobijete savršeno dekorativan i zdrav ručak.
Sastojci:
- 4 veća paradajza
- 2 konzerve tunjevine
- 2 sveža krastavca
- 2 pavlake
- 4 kuvana jajeta
- začini
Priprema:
Odsecite vrhove paradajza, a zatim kašikom izvadite pulpu, pa ih okrenite naopako da se ocede. U međuvremenu tvrdo skuvajte jaja, oljuštite i naseckajte na sitne komade. Tunjevinu iscedite, izgnječite viljuškom. Dodajte pavlaku, iseckane krastavce, jaja, začine po želji i sve dobro promešajte. Ovim filom punite paradajz i na kraju zatvorite poklopcima.
Kako se pravi punjeni paradajz s mesom, pogledajte u videu ispod:
Izvor: Sensa
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!