Moja omiljena definicija zdravlja je da su to sposobnosti samoisceljenja, ako postoje zdravi referentni okviri ili pravilne unutrašnje kordinate zdravlja. Postoje energetske blokade koje mogu doći sa emotivnog, mentalnog nivoa koje se tek onda izraze na fizičkom nivou – to je ono što mi zovemo fizičke bolesti.

Zdravlje bi po jednoj definiciji bilo sposobnost organizma da se samoisceli i postoji u ravnoteži svih svojih nivoa i ravni. Razumemo li stvarno suštinu toga šta to znači?
Često se misli da najviše čuvamo svoje zdravlje fizičkom aktivnošću i zdravom ishranom. To jeste važno, ali je važna i vibracija svesti onoga koji jede ili vežba. Treba biti u ravnoteži na svim nivoima našeg Bića. Najranjiiviji je naš emocionalno-umni nivo i tu se “čaša” najčešće prelije.
Često su potrebni veći emocionalni udari i hronični stresovi da bi došlo do manifestovanja zdravstvenog problemana fizičkom nivou, a nekada je to samo zadnja kap u čaši. Čak i kad nema jakih emocionalnih udara nego smo stalno u raznim strahovima ili zabrinutostima, naša životna energija može da izgubi svoju savršenu vibraciju i tako se otvori prostor za različite tegobe. A uvek usklađena vibracija životne energije je neophodna za našu vitalnost i životnu snagu.

Naša pogrešna percepcija Sebe i života usled pogrešnih uverenja
Brigama i negativnim i emocijama stvaramo svoju poremećenu energetsku realnost koja je preko potrebna za rad našeg informacionog polja za funkcije i razmnožavanje svih ćelija i organa.
Na primer, kada se nešto dogodi, kada teže varimo svoj život, naš želudac će proizvoditi više kiseline kako bi lakše svario takav “zalogaj života”. Ako ne prestanemo da krivimo spoljašnje okolnosti, dolazi do hroničnih stanja. Ako ne promenimo svoju percepciju toga što se događa i kako mi dramatično reagujemo ništa se neće promeniti. Izlazak iz tog začaranog kruga napetih situacija, stresova i posledičnog telesnog grča organizma je povratak u ravnotežu.
Kada promenimo programe podsvesti, reprogramiranjem negativnih emocija, menja se i vibracija energije dinamičkog polja snage, menja se i naša lična realnost i sve ono što privlačimo u svoj život.

Naša pogrešna uverenja često predstavljaju blokadu spontanim procesima samoisceljenja.
Koliko god nas naša uverenje može sabotirati, isto toliko nam mogu pomoći da se iscelimo. Jedno od najvažnijih uverenja koje nas može potpuno sabotirati je nedostatak vere u mogućnost i potencijal isceljenja organizma. Jedna mudra misao kaže da će bolest napustiti svog domaćina tek kad se uklone dublji razlozi i tada više neće postojati uslovi za njeno postojanje.

Pravi život počinje tek kada se čovek Uskladi sa svojom životnom energijom.
Postoji metoda uklanjanja mentalnih toksina koji se kasnije manifestuju kao fizički bolovi i patnja u radu organa. Moguće je reprogramirati štetan uticaj svih negativnih emocija i povratiti svoju ravnotežu, sa specifičnom akupunkturom koja se radi sa 5 do 7 aku-iglica na glavi. Ona uravnotežuje i reguliše bolju ravnotežu levog i desnog mozga i to omogućava veći priliv energije i snage, ali i dotok pravilnih informacija za rad svih organa i sistema organizma.
Blokirane energije se godinama skupljaju u čoveku, to se odražava na njegovu ravnotežu i sklad, na njegov način života i naročito na zdravlje... Energetski blokirano biće negoduje, sudi sve oko sebe i želi da kontroliše druge, dok slobodno i uravnoteženo Biće sve poštuje, i svako se oseća slobodan pored njega.
Energetska blokiranost polja snage organizma se odražava na sve aspekte postojanja ljudskog bića.

Srećan i kvalitetan život počinje kada se čovek USKLADI.
Pronaći Sebe u svojoj ravnoteži je najveći kvantni skok i prolaz u jednu savršeniju dimenziju postojanja. Tada svako zna da je ono što je njegova suština, jače od svega onoga izvan njega.

Dok hodamo, jedemo, razgovaramo i radimo svakodnevne stvari malo šta može da nas uzdrma ukoliko smo u uravnoteženoj životnoj energiji jer znamo da suštinski malo šta spolja, ima veze sa važnošću čuvanja svoje najveće dobrobiti. Tek tada pronađemo svoju ravnotežu i apsolutno postojanje u svemu. Za dostizanje ovog ideala postoji mnogo načina.
Do toga se može doći tehnikom usklađivanja svih energetskih nivoa Bića. Sa specifičnom akupunkturom koja se radi sa 5 do 7 aku-iglica na glavi se reprogramiraju pogrešne memorije organizma, i tako se menja doživljaj i viđenje života. Tek tada može da se živi opušteno i u radosti, jer se oslobođa sve ono potisnuto u Biću.
Kada čovek razveže duboko potisnute čvorove u Sebi, oslobađa se nepodnošljive patnje i unutrašnjeg bola koji ga jedu iznutra i tek tada može za njega da počne pravi kvalitetni život.

Izvor: Sensa/ dr Boško Hristić – terapeut holističkog pristupa (poliklinika Medicor, medicor.rs/holisticka-medicina)