Ako i vi patite od nadimanja tokom letnjih meseci, probajte jedan od ovih napitaka koji će vam pomoći.
Neki dani su gori od drugih kada je u pitanju nadimanje. Čini se da koliko god da pazite na ishranu, birate pravu hranu ili redovno trenirate, osećaj nadutosti je i dalje prisutan.

U tim trenucima probajte jedno od 5 pića koja su idealna kada imamo problem sa nadimanjem:

1. Voda sa ukusom

Hidratacija je primarna kada želite da očistite svoje telo. Ako pijete puno vode, sprečavate nadimanje. S druge strane, na ovaj način se održava osećaj sitosti. Ako ne želite da pijete običnu vodu, dodajte nekoliko kapi limuna, komadiće jagode ili nekog drugog voća za bolji ukus.

2. Frape od lubenice

Ako ih pripremate bez šećera, frapei su odličan način da se osvežite bez griže savesti. Lubenica je odličan izbor za niskokalorični sastojak frapea. Ne samo da je prirodan način hidratacije zbog visokog sadržaja vode, već sadrži i mnogo blagotvornih sastojaka, uključujući likopen. Takođe sadrži aminokiselinu arginin, koja smanjuje masnoću.

3. Hladan čaj od nane

Pomaže organizmu da se oslobodi viška masnoće, ali i ubrzava varenje i tako sprečava nadimanje.

4. Frape od ananasa

Napitak od ananasa odvešće vas u tropske krajeve i pomoći vašem telu da se reši suvišnih kilograma. Ananas sadrži enzim bromelain, koji pomaže u razgradnji proteina, olakšava varenje i sprečava nadimanje.

5. Zeleni čaj

Sadrži antioksidante koji mogu uticati na smanjenje masti. Takođe, zeleni čaj je dobar za stimulisanje varenja.

Izvor: Sensa.hr

BONUS VIDEO: