Poboljšanje njenog zdravlja i blagostanja postao je njen životni stil, a to se vidi u njenom sjajnom izgledu. Danas je više nego ikada fokusirana na svoje zdravlje i mnogima je postala uzor. Otkrijte pet pravila ishrane koja je usvojila da bi ostala puna života i energije.

1. Celoviti obroci umesto prerađenih namirnica

Šeron Stoun dosledno izbegava prerađenu hranu za koju se zna da ima mnogo aditiva, šećera, masti i natrijuma. Iako povremeno može da oseti miris pomfrita ili brze hrane, ona zna da ova hrana daje samo prazne kalorije i da njenom telu nije dobra.

2. Povrće kuvano na pari je zakon

Povrće je neophodno za zdravu ishranu, puno je vlakana i važnih hranljivih materija. Šeron Stoun voli dinstano povrće, koje često kombinuje sa belim lososom, pilećim prsima na roštilju ili posnim odrescima. Pored toga, povrće ima nisku kaloričnu vrednost, ali je veoma zasitno.
Bilo da povrće jedete sirovo, kuvano, pečeno ili u salatama, obratite pažnju na punjenje. Šeron preferira jednostavne prelive poput maslinovog ulja i balzamičnog sirćeta u odnosu na one sa dodatkom šećera i kalorija.

3. Proteini su ključni

Šeron Stoun je svesna važnosti proteina u ishrani. Redovno uključuje proteinske obroke kao što su piletina, riba i nemasni odresci. Proteini su neophodni za održavanje mišićne mase, obezbeđivanje energije i pružanje osećaja sitosti, što može pomoći u kontroli težine.

4. Hidratacija

Redovno pijenje vode je neophodno za hidriranu i zdravu kožu. Šeron Stoun vodi računa da pije dovoljno vode tokom dana, što pomaže njenoj koži da zadrži mladalački sjaj. Preporučuje se da pijete najmanje osam čaša vode dnevno, ali više ako ste fizički aktivni ili u vrućem okruženju.

5. Pametan izbor masti

On zna razliku između dobrih i loših masti. Više voli zdrave masti, poput onih koje se nalaze u avokadu, orasima, maslinovom ulju i masnoj ribi. Ove masti su dobre za srce i istovremeno doprinose zdravoj koži.

 (Sensa)

BONUS VIDEO: