Energija života je uvek prisutna. Pitanje je samo kako njome uspešno da upravljamo, kako uraditi da ona radi za nas i da nam pomaže da ostanemo zdravi i vitalni. Kada kažemo da nemamo vremena, to je siguran znak da smo u grču i otporu prema sopstvenom životu.

Frekvencija blagostanja
Stabilna sinhronizacija univerzalnog kvantnog polja i energetskog polja desne i leve hemisfere mozga leži u osnovi vitalnosti, sposobnosti razmišljanja, učenja, emocija i inteligencije, ali i održavnja ravnoteže duhovnog, mentalnog i fizičkog tela.
Mi u svojim moždanim ćelijama (neuronima) imamo prijemnike za ove stabilne signale, i oni nam omogućavaju da budemo u dobroj sinhronizaciji sa prirodnim bioritmom života na Zemlji. Sve ćelije i organi reaguju na frekvence u opsegu Šumanove rezonancije (7,83 Hz).
Ovaj ritam najviše remeti hronični stres i mnogi drugi unutrašnji i spoljašnji stresogeni faktori.
Naš organizam se ponaša kao rezonantna kutija koja u odgovoru na talase određenih frekvencija reaguje promenama u svom stabilnom funkcionisanju.

Blansiran protok energije je važan za optimalno funkcionisanje celog našeg organizma. Akupunktura je jedna od metoda tradicionalne kineske medicine koja može da pomogne da se uspostavi pravilan tok energije kroz meridijane (energetske kanale u telu). Uspostavljanje ove vrste ravnoteže omogućava samom organizmu da da najefikasniji odgovor na stres i stresogene faktore koji mogu da utiču na naše balgostanje. 

Oprostite se od strahova i ljutnje
Treba reći svojim strahovima, brižnosti i raznim opsesivnim mislima „zbogom“, obratite im se ODLUČNO. Osvestite da ste vi taj koji vlada, a ne oni. Stvorili ste sami iluziju njihove jačine. Mislite da oni imaju snagu ali nisu – to su samo glasovi koji nas ubeđuju u neki vid kreirane stvarnosti.
Vi ih svojim zabrinutim mislima stvarate i uveličavate svakodnevno, ako verujete u njih. Svu moć koju mislite da oni imaju, vi im u stvari dajete.
Dali ste im moć jer mislite da vi to ne možete da savladate. Svakom tom mišlju vi ih samo hranite, i tako vremenom oni postaju programi vašeg uma. Kada ste im već dali moć da vladaju vama, možete i da im oduzmete tu lažnu moć. Strahovi ne treba da vladaju vama. Oni su samo vaše razmišljanje, koje je postalo vaš program.
Reprogramiranje negativnih emocija i razmišljanja je moguće i u tome nam može pomoći reprogramativna akupunktura. Promena je najbitnija da biste izašli iz neke situacije, ali prvo je bitno doneti odluku.

Promena frekvencije – promena realnosti
Dr Viktor E. Frankl, utemeljitelj logoterapije, rekao je: “Brzina, ubrzani ritam, beskorisni su i nespretni pokušaji oslobađanja od egzistencijalne frustracije. Što čovek manje uspeva u nalaženju svrhe svog života, to više ubrzava korake na putu života koji je izgubio svrhu. Jedini način na koji možete živeti bez naprezanja jest da živite sada – u ovom trenutku”.
Život u stalnom grču (koga često nismo mi svesni) izaziva napetost, zabrinutost, on nas lišava zdravlja i ne dovodi nas do ostvarenja ciljeva.
Jurimo na posao, a sa posla kući i onda sutra opet na posao. San nas ne regeneriše i ne odmara, ne stižemo ni da napunimo baterije energijom, a već od ranog jutra krećemo u novi krug. Stomak je često hronično zgrčen i ne obrađuje hranu na optimalan način - varenje je poremećeno, a usled stresa i trke često dolazi i do promena krvnog pritiska. 
Nema slobodnog vremena, a i kada ga imamo, ne znamo od umora i stresa kako da ga iskoristitmo. Izgleda da što više želimo da postignemo, više zapadamo u kandže stresa. Što dalje izaziva hronični grč organizma koji se na kraju manifestuje kroz različite tegobe.
Savremeni čovek i ne ume da se zaista opusti, i ne zna kako da odbaci taj teret briga i svakodnevnih strahova. Mnoge tegobe dolaze usled hronične napetosti. Zato su različite tehnike opuštanja i meditacije izuzetno važne kao jedan od koraka koji nam mogu promeniti frekvenciju i uskladiti nas sa prirodnim vibracijama vitalnosti. Kada smo opušteniji u životu postajemo jači.
Obratite više pažnje na sebe, šta se u vama dešava, upitajte se gde ste, da li ste izgubili sadašnjost zbog neke hipotetičke budućnosti. Zbog čega ste zaboravili Sebe i niste više u centru svoje životne energije? Treba se zaustaviti na vreme, dok ga još ima i obratiti više pažnje odakle dolazi taj sukob koji bukti u vama, izazivajući nesklad hormona i neurotransmitera. Postanite na vreme svesni svog otežanog disanja, nesanice ili poremećenog rada srca i stomaka. Uočite na vreme signale koji mogu da ukazuju na to da je došlo do poremećaja protoka životne energije.

Izvor: Sensa/dr Boško Hristić (medicor.rs/holisticka-medicina)