Venera 19. decembra kreće retrogradno, a pre toga se spaja Plutonom na 25 stepenu Jarca, a taj aspekt ponoviće se još jednom, 3. marta. Stoga ove dane, a posebno u subotu 11. decembra kada će aspekt Venere i Plutona biti egzaktan prolazimo kroz dubinska preispitivanja jednog odnosa, osećaja lične vrednosti, finansijskih okolnosti, tražimo odgovore na pitanja koja nas prate već neko vreme.

Sada želimo znati, videti, spremni smo suočiti se sa pravim stanjem stvari. Nemamo luksuz okrenuti glavu u drugom smeru. Poniremo do dna, javlja se i strah, šta ako pogrešimo, šta ako izgubimo, ali sada nema loših kompromisa, odugovlačenja – ili jeste ili nije. Dopustimo onome što tinja ispod površine da izađe na svetlo dana. To je jedini način.

Venera i Pluton pomažu nam da vidimo manipulaciju, toksične relacije, uvidimo mesta gde sami sebe sabotiramo.

Jesmo li spremni reći NE onome što nam stvara osećaj težine?

Imamo li hrabrosti zauzeti se za sebe, povratiti svoju moć koju dajemo drugima u ruke?

Shvatamo li koliko osećaja krivice može biti toksičan na način da dajemo još više, i još više, a potom shvatimo da smo iscrpljeni, tužni i prazni?

Silno žudimo za ljubavlju, ali jeste li ono što biramo ljubav? Da li ljubav boli? Je li ljubav opsesivna igra bez granica u kojoj se ne osećamo sigurno?

Neke izbore činimo podsvesno, kao da sebi ne možemo pomoći, kao da smo na autopilotu, i baš to hoćemo, a negde duboko u sebi znamo da to nije dobro za nas.

Preispitajmo svoja uverenja o ljubavi, o odnosima, o novcu. Tu počinje preobražaj, unutar nas, sve je u nama. Zato postavljajte pitanja samima sebi, ono što dobijate iz spoljnog sveta samo je delić istine, a možda i nije.

Sve je u nama i počinje od nas. Šta je vama ljubav?

Astrolog: Julijana Oremović