Već na samom ulazu u 2022. godinu očekuje nas moćna i snažna energija, ali ne samo zbog Nove godine, već i zbog mladog Meseca koji će već 2. januara obasjati noćno nebo. Donosi nam energiju koja je sjajna za manifestaciju i kreiranje namera. Svaki mlad Mesec u astrologiji označava novi početak, a ovaj će biti u slobodoumnom i avanturističnom znaku Jaraca. Donosi nam sjajnu inspiraciju i motivaciju kada je reč o ispunjavanju novogodišnjih želja i ciljeva. Posebno će povoljno uticati na finansijsku stabilnost ili za temeljno planiranje razvoja karijere. To ne znači da se odmah treba upustiti u nagle promene, već idite korak po korak i budite strpljivi.

Usporite i radite na svojim namerama, a uticaj mladog meseca donosimogućnosti za mnoga rešenja. Sve što započnete 2. januara može se dobro razvijati. Donosi energiju potencijala, rasta i novih mogućnosti, bez obzira koji ste horoskopski znak. Nekima donosi više prilika, nekome manje, kao i na rtaznim poljima, ali svaki znak će imati lepu šansu. Prema horoskopu mlad Mesec nas često poziva da razmislimo o tome gde se nalazimo i da procenimo šta želimo iz mirnije perspektive. Najbolji način da to uradite jeste da sebi dozvolite prostor i vreme da se povučete u sebe i prihvatite samoću. Oslonite se na svoj unutrašnji glas - sad intuicija ima svoje razloge. Nemojte se plašiti da odustanete od velikih društvenih planova ako biste radije bili sami. Osluškujte sovje potrebe i vibracije - učinite sve što je važno za pozitivnu transformaciju, iznutra i spolja.

Jedna od negativnih stvari mladog Meseca jeste ta što može da nas uspava, pomalo oslabi našu energiju. Pošto se mesečeva svetlost povlači tokom mladog meseca, povlači se i naši nivoi energije - zamislite to kao malu mesečnu hibernaciju. Bez obzira na to, nova lunarna faza vas motiviše da ostavrite ciljeve. Mlad Mesec se dešava kada je mesečeva svetlost na najnižoj tački, ali odatle počinje da se "raste" u narednim nedeljama koje vode do punog meseca, što podiže nivo naše motivacije i pomaže u donošenju kosmičkih preokreta. Posebno u domenu naših ličnih ciljeva. Zato nemojte da vas zavara osećaj pospanog mladog Meseca, to je zapravo samo trenutak predaha pre nego što se upustite u nove pobede.

Period mladog Meseca je dobro vreme za brigu o sebi i pozitivnost. Budi nas sa nadom i mogućnostima, što ga čini posebno važnim periodom. Pokušajte tokom mladog Meseca u Jarcu 2. januara da budete ljubazniji, brižniji i pozitivniji prema sebi, kao i da zaštitite svoju osetljivu energiju. Izbegavajte da provodite vreme sa ljudima koji su obeshrabrujući ili pesimistični. Radite stvari pod mladim Mesecom zbog kojih se osećate srećno i uzbuđeno zbog novih mogućnosti.

Nakon ovog mladog Meseca, očekuju nas naredni - evo koji datumi su u pitanju:

Januarski mlad mesec 2022. - 2. januara.
Mlad mesec u februaru 2022. - 1. februara
Mlad mesec u martu 2022. - 2. marta

Izvor: Sensa