Faza punog Meseca počinje sutra, 16. febraura i biće u znaku Lava. Ovaj moćni fenomen naći će se u napetom odnosu sa severnim i južnim Mesečevim čvorom u Biku i Škorpiji. Šta to znači?

Stvoriće se uslovi da otkrijemo gde smo upleteni u mrežu unutrašnjih blokada i šta nas to sprečava da ostvarimo ono što želimo. Kako bismo to mogli da uradimo, možda će biti potrebno da se nečeg odreknemo, nešto izgubimo… Dolazi vreme da prepoznamo i otpustimo one obrasce ponašanja kojih se držimo, da se oslobodimo toksičnih misli i uverenja zbog kojih nemamo ono što treba.

Svaki proces promene, svako ostvarenje prvo počinje iznutra. Zato treba da uključimo radare za samoposmatranje i zakoračimo u iskustvo koje nam dolazi u narednim nedeljama. Pogledajmo u svoju prošlost. Šta je to što vučemo za sobom, što nam više ne treba, a samo nas opterećuje? Ne treba nam ta buka u glavi, težina, manipulacija, osećaj nemoći i odnosi koji nam to pokazuju. No uporni smo u tome da to sačuvamo, jer nam je poznato, blisko iako nas iznutra uništava.

Pokuštajte da otpustite sve to i pokažite sebi da vam je stalo do vas samih.  Da ste sami sebi bitni. To je ljubav.

Živimo u vremenima kada se sve brzo odvija. Svaka stagnacija postaje sve teže održiva. Donosi muku, tugu, nekome i bol. Promena je jedini put. I to promena onih delova sebe, onih delova života koji su već počeli da se raspadaju.

Bliski susret Venere i Marsa u Jarcu pratiće nas sve do 12. Marta i podsećaće nas na važnost ljubavi prema onome što nam je bitno, prema sebi, prema detetu, partneru, prijateljima. Prema svemu onome što naše srce čini živim.

U narednom periodu bićemo I pod uticajem Jupitera i Urana u Biku. Njihov blizak susret vodiće nas ka slobodi. Moći ćemo da vidimo naznake bolje i srećnije budućnosti. Videćemo mesta na kojima možemo da napredujemo i da budemo srećni.

Ovaj pun Mesec omogućiće nam da spoznamo šta nas ograničeva, pomoći će nam da se oslobodimo i da pronađemo nov put.

Izvor: Julijana Oremović