Uskoro nas očekuje jedna važna astrološka pojava- ratoborna planeta Mars 6. marta 2022. ulazi u znak Vodolije i biće u tom znaku sve do 15. aprila 2022. Mars je muška planeta, aktivna, pripada elementu Vatre. Vodolija je, s druge strane, element vazduha. Harmonična interakcija ova dva elementa doprinosi svesnom delovanju, stvaranju strateškog plana za postizanje ciljeva, sposobnost delovanja. Vatra zagreva Vazduh i daje mu potrebnu energiju. A vazduh raspiruje Vatru u različitim pravcima.

Glavne funkcije Marsa su usmerene na spoljašnje aktivne manifestacije. Iako se ova planeta ponekad naziva zlonamernom, u mnogim situacijama će doneti najbolje rezultate. Ova planeta daje energiju, tako da će nam Mars u Vodoliji pomoći da se koncentrišemo na svoje zadatke, postaćemo odlučniji i samostalniji, spremniji da branimo svoje stavove i pozicije.

Vodolija je fiksni znak zodijaka, koji obuzdava agresiju i impulsivnost Marsa. Tako da će u ovom periodu razum i logika preovladati nad fizičkom snagom. Tokom tranzita Marsa u Vodoliji možemo očekivati da će ljudi zajednički raditi na pozitivnim promenama, a okupiće ih zajedničkih interesi.

Krećući se Vodolijom, Mars dolazi u napet odnos sa vladarem Vodolije – Uranom. To će nas podstaći da izvršimo korenite promene, što može uključivati i životne planove.

Saturn je drugi vladar Vodolije i nalazi se u istom znaku Zodijaka. U periodu od 6. marta do 15. aprila, Saturn u Vodoliji konstruktivno usmerava energiju Marsa. Pošto su Uran i Mars u tenziji, uticaj Saturna će u mnogim slučajevima sprečiti sukobe koji su rezultat nekontrolisanih emocija i reakcija.

U svakodnevnom životu, tranzit Marsa u Vodoliji može doneti prenaglašene emotivne reakcije i preterano mentalno iscrpljivanje. Mars u Vodoliji može da vas podstakne da uradite nešto što vama nije svojstveno, da se ponašate drugačije nego inače ako biste istakli sebe i svoju posebnost.

U martu i u prvoj polovini aprila 2022. desiće se mnoge velike životne promene. Možda ćete želeti da napustite sve i počnete ispočetka. Moguće je i neočekivano rešavanje starih problema. Jedno je sigurno, ništa neće biti isto kao pre!

Izvor: Sensa