Sekstil Merkura i Venere jedan je od češćih aspekata u astrologiji zbog slične orbitalne brzine planeta. Obe planete upravljaju društvenom sferom- Merkur komunikacijom, a Venera ljubavlju i odnosima, tako je da je ovaj sekstil najveći simbol prijateljstva i druženja uopšte, bilo ono privatno ili poslovno. Bićemo u prilici da koristimo, ali i poboljšamo svoje društvene veštine. Prijaće nam da vreme provodimo s drugim ljudima koji nas inspirišu, od kojih možemo da učimo. Sve što radimo radićemo sa zadovoljstvom. Trudićemo se da izbegavamo sukobe i sve vrste agresije i tenzija. Mana toga može biti što ćemo ići niz vodu, tj. izbegavajući sukobe i konflikte propuštamo prilike i iskustva koja treba da ojačaju naš karakter, da nas nauče lekcijama.

U petak će biti povoljni uslovi za sve vrste društvenih aktvnosti, naročito za one koji se bave politikom, diplomatijom, rade kao menadžeri ili organizatori- tačnije sve aktivnosti koje traže veštinu komunikacije, pregovaranja i ubeđivanja... Takođe, svi koji rade u timovima mogu da odahnu, jer će atmosfera među saradnicima biti dobra, kreativna i produktivna.

Dok traje sekstil Merkura i Venere možemo očekivati povoljan uticaj na sve vrste odnosa- poslovne, prijateljske, ali i intimne. Osećaćemo se prijatno zbog manje stresa i više harmonije, pa će nam biti lakše i prirodnije da izrazimo svoju ljubav i naklonost. Očekuje nas veće zbližavanje s partnerom, produbljivanje odnosa. Sada je idealno vreme da se, ukoliko postoje, reše konflikti i nesporazumi. Bitno je samo da budete otvoreni i iskreni s voljenom osobom i da znate kada da kažete "izvini"!

 Izvor: Sensa