Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA HRANOM PODIGNEMO ZDRAVE VIBRACIJE U TELU: Jednostavno je! Napišite ovo na papir i pratite uputstva

Odnos prema hrani i način na koji joj pristupamo znatno utiče na naš duhovni rast i razvoj. Evo kako da načinom ishran eposignemo vibracije u telu...

  Izvor: Shutterstock

Hrana može da utiče na naš duhovni rast i razvoj, u zavisnosti od našeg odnosa prema njoj i načinu na koji je konzumiramo i pripremamo. Mnogi ljudi zanemaruju negovanje svog duhovnog rasta i razvoja. Mi jesmo mnogo više od samog tela u kome smo rođeni, ali telo je i dalje naš glavni motor u životu. Iz tog razloga bi trebalo da ga negujemo svojim pristupom ishrani.

Postoje različite vrste hrane koje imaju čitav spektar uticaja na naš duhovni razvoj. Kada konzumirano procesuiranu hranu, vibracija našeg duha postaje niža i slabija. S druge strane, kada unosimo konkretan sastojak kroz svoju ishranu, to može podići našu vibraciju. Ukoliko jedete neprerađenu hranu, primetićete da se kroz vaše telo širi smirenost.

Pročitajte još

U procesu rada na svojoj duhovnosti i spiritualnom delu ličnosti, najbolje je da za početak istražite svoj odnos sa hranom. S obzirom da hrana predstavlja duhovna vrata za ulaz dobrih vibracija i rast i razvoj, izuzetno je važno da na pravi način prođete kroz obred prelaska kroz ova "vrata". Možda ćete se iznenaditi kada shvatite da su naše navike i verovanja uglavnom uslovljena onim što jedemo.

Evo kako dobar pristup ishrani utiče na naše celokupno blagostanje:

Neretko se borimo sa emocijama time što povlađujemo žudnjama svog organizma i time se u potpunosti odvojimo od pravog puta kojim treba da idemo. Ukoliko emocije utapate u procesuiranoj hrani, nećete moći ni da sagledate svoje emocije. Međutim, kada raspetljate klupko svojih žudnji za hranom (za čokoladom, čipsom, hamburgerima itd.), shvatićete kojim emocijama su te žudnje uslovljene i uvidećete da vam ta hrana ne može delovati kao uteha. Kada razmišljate o tome kakvu ishranu da uvedete u svoj život, samo promislite šta je vašem telu potrebno.

Saznajte i...

- Uskladite ishranu sa gustim dnevnim rasporedom i obavezama. Iako zvuči teško, uz pravu organizaciju ćete moći da uvede pet obroka dnevno i hraniti se balansirano. Isplanirajte svoje obroke za celu nedelju, kako se ni u jednom trenutku ne biste prejeli ili pak bili gladni. U kuhinji bi trebalo da vam budu pri ruci sve neophodne aparate i pribor koji će vam olakšavati pripremu hrane. Napravite spisak hrane koju ćete da kupite naredne nedelje i zakačite je na zid ili na frižider. Bitno je da ne odstupate od te liste i da kupite sve što vam je potrebno za narednu nedelju, kako ne biste gubili vreme na stalne odlaske u prodavnicu. Podesite vreme za kuvanje hrane tako da odgovara vašim dnevnim obavezama, a da vas ne zamori dodatno.

- Odvojite jedan dan kada ćete pripremiti obroke za celu nedelju. Ostavite ono što planirate odmah da jedete, a ostatak zamrznite i izvlačite iz zamrzivača po danima. Unesite sve neophodne potrebe u svoju dnevnu ishranu, jedite neprocesuiranu hranu i što više svežeg voća i povrća. Biće vam potrebno malo vremena, ali ćete ubrzo da primetite kako vas ove navike vode ka ličnom i duhovnom razvoju.

Izabrano za vas...

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj