Deljenje istovetnih životnih vrednosti, sposobnost dogovora, razgovori o problemima i smeh udvoje - sve su to stvari koje veoma snažno vezuju partnere. Ali kako tačno da znate da ste napravi dobar izbor i da će ljubav trajati zauvek? Na ovo pitanje odgovorila je klinički psiholog Karen Nimo.

Naglasila je da čak i ako primetite sve ove znakove na nekoj osobi, to uopšte ne znači da će se u budućnosti sve odvijati onako kako ste očekivali. Pored toga, niko ne može da stalno bude "najbolja verzija" sebe, postoje situacije kada smo jednostavno prinuđeni da se ponašamo drugačije. Ipak, kako  Nimo sugeriše, sledeći signali treba da nam budu vodilje. 

Pokazuje interesovanje

Ako rado govori o sebi, ne ponaša se tajnovito i zainteresovan je za vas - postavlja duboka, suštinska pitanja, to je dobar pokazatelj. Bitno je i da to radi sa iskrenošću i istinskim interesovanjom, da ne osećate da ima zadatak da prikupi što više podataka o vama, uključujući i vaše mane.

Otvoren je o vašoj vezi

Ne pokazuje suzdržanost i svojim prijateljima govori o vama. Upoznaje vas sa voljenima, poziva vas na druženja sa prijateljima. To je jedan od pouzdanih znakova da vašu vezu shvata ozbiljno.

Poštuje granice

Svestan je da vaša veza neće ugroziti njegov odnos prema prijateljima, kontinuitet u druženju i neke njegove hobije i sklonosti. Takođe, ne nastoji da vas kontroliše i ispituje na šta trošite vreme. Neće se uvrediti ako želite da budete sami ili sa porodicom.

Kontroliše emocije

Obratite pažnju na to kako se vaš partner nosi sa stresom, frustracijama, a posebno s besom. Svi ljudi mogu u jednom trenutku da se prepuste navali emocija, ali važno je kako se ponašamo u takvim situacijama i nakon njihovog završetka. Osim toga, posmatrajte pnjegovo ponašanje kad se posvađate, to takođe mnogo govori o osobi.

Izvor: Sensa