Ignorisanje je taktika, "igra " u ljubavi koja se decenijama koristi, sa misijom da se druga strana zainteresuje i zapita zašto je odjednom ignorišete. Zašto bismo želeli nekoga ko nas ignoriše i ne primećuje? Ovde se naše srce, mozak i nagoni poigravaju sa nama, jer mnogi od nas baš žele ono što nam se čini nedostižnim, podstiče na izazov.

Šta se događa kada počnete da ignorišete osobu sa kojom imate simpatije? Prvo, dolazi do javljanja nelogičnosti i pitanja zašto osoba sa kojom ste juče proveli dan danas ne odgovara na vaše poruke. Počinjete stalno da razmišljate o tome, tražite razloge u sebi, skrolujete opisivanje. Vaša pažnja je u ovom trenuku usmerena ka ovoj osobi.

Onda dolazi do neizvesnosti, nade da će vas osoba pozvati, napisati vam poruku. Vi se odlučujete i šaljete joj poruku, zovete, ali ona ne odgovara. U jednom trenutku zaista počinje da se brinete. U glavi vam se javlja milion dilema, pravite scenarije zašto se ne javlja, postajete nesigurni, tužni, nezadovoljni.

Ovakvi odnosi koji su zasnovani na toksičnoj "igri ignorisanja" destruktivvno utiču na čoveka. Počinjete da se osećate loše i krivite sebe, a kada počinjete da zaboravljate, zvoni vam telefoin i druga osoba se javlja. Želite da mu kažete sve što vam je na duši i završite, ali se ona javlja sa slatkim rečima i vi uglavnom popustite.

Ovakvi odnosi su emocionalni destruktivni, pa izbegnite korišćenje popularne tehnike "IGNORISANJA" ako vam se neko zaista dopada. Ukoliko je neko primenjuje nad vama, zapitajte se - da li se ova osoba igra sa vašim osećanjima. Prava ljubav je ona koja je iskrena, spontana, slobodna, rasterećena - ona ne trpi igrice i manipulacije!

Izvor: Sensa