"Previše je dobro da bi bilo istinito!" Sigurno ste čuli za ovu izreku, a ona se nažalost često može primeniti u vezama. Ponekad odnosi koji na početku izgledaju kao romantična bajka, mogu biti mamac da upadnete u toksičnu vezu, što potvrđuje psihoterapeutkinja Keti Pres.

"Ako se nađete usred ofanzive šarma i osećate da je ta osoba previše dobra da bi bila istinita, verovatno bi trebalo da shvatite ovu misao ozbiljno i da se povučete", kaže psihoteraputkinja. "U opasnosti ste da se zaljubite u Šarmera – vrstu toksičnog partnera!"

"Možda imate loš osećaj da ne verujete u ono što se dešava ili se osećate pritisa da stvari idu prebrzo, ali ako se osećate toliko voljeno, možda ćete nadjačati instinkt ili ignorisati svoj osećaj. "Užurban i brz početak veze uvek treba da bude upozoreje."

Psihoterapeutkinja ističe 5 znakova na koje treba paziti - ukazuju da izlazite sa vukom u jagnjećoj koži:

1. Kažu vam sve što želite da čujete - Niko nije savršen. Sve što izlazi iz usta partnera jeste ono što sanjate da čujete. "Kao deo svoje ofanzive šarma, oni mogu reći da ste upravo ono što traže, da ste posebni, da nikada ranije nisu sreli nikoga poput vas, da se osećaju srećnim što su vas upoznali", objašnjava Keti. Sa ovim će prestati kada dobiju ono što žele, ali "šarmer će se onda ponovo pojaviti u onim trenucima kada dovedete u pitanje način na koji se ponašaju ili kada želite da prekinete svoju vezu sa njim."

2. Oni se bave lažiranjem budućnosti - Želi da poveća vaše vaše nade i podstakne vas da investirate u vezu. Vuk u ovčijoj koži obećaće vam svet i viziju ljubavi o kojoj ste oduvek sanjali! Ukoliko primetite da samo pričaju, a ništa ne rade za vašu budućnost, to je jasan znak.

3. Unutrašnji glas vam govori da nešto nije u redu - Vaš izlazak može izgledati apsolutno divno, ali postoji nešto u pozadini vašeg uma što niste sigurni. Ne ignorišite taj unutrašnji osećaj. Naša podsvest koja primećuje stvari kojih možda naš um nije svestan. Da li su vam to leptiri u stomaku ili samo osećate uznemirenost kada su u blizini? Slušajte svoju intuiciju!

4. Bombardovanje izlivima ljubavi - Ukoliko imate osećaj da idete prebrzo i on vas "bombarduje" izjavama ljubavi neprirodno u učestalo, ovo može biti znak skrivenog toksičnog partnera.

Izvor: Sensa