Jedan od najčešćih primera ignorisanja jeste to da veza odlično počinje, šaljete poruke i razgovarate telefonom, družite se i čini se da vam ide, i baš kada se opustite i uživate u vezi, osoba koja vam se dopada polinje da se povlači. Osećate da vas ignoriše, nalazite se u sivoj zonui punoj opsesivnih misli, preispitivanja, nervoze i iščekivanja.

Da li vas on zapravo ignoriše ili ste paranoični?

Ako samo nekoliko sati ne odgovori, to možda i nije velika stvar. Moguće je da ima neke obaveze, ali i u početku je normalno da se stalno dopisujete, dok kasnije ta komunikacija postaje oskudnija. Međutim, ako danima ne odgovara na vaše poruke i pozive, ili su njegovi odgovori kratki i hladni, to ukazuje na problem.

Evo 6 najčešćih razloga zbog čega vas ignoriše:

1. Ljut je na vas - Kada je osoba ljuta, moguće je da će vas "kažnjavati" tišinom, ali ovo je manipulativni način komunikacije koji ne bi trebao da postoji u zdravim i zrelim vezama. Otvoreno i direktno pitajte u čemu je problem. Morate razgovarati o izazovima i preprekama kako biste mogli da ih rešite.

2. Više mu se ne dopadate - Tišina i ignorisanje je svakako znak da postoji problem u odnosu, a jedan od razloga može biti da je shvatio da niste jedno za drugo. Ukoliko je tako, važno je da razgovarate i da vam to jasno da do znanja - oči u oči.

3. Potreban mu je prostor - Moguće da je pod stresom i da je preoptereće, samim tim treba mu više prostora za sebe. Moguće je da ne želi da vam pokaže osećanja, ili mu treba vreme da se fokusira na neki drugi aspekt života. Pitajte ga da li mu treba više prostora i recite da ste tu za njega, ali napomenite da vam sledeći put to jasno stavi do znanja.

4. Previše forsirate stvari - Kada na početku veze imate puno očekivanja, tražite da se sve vaše potrebe zadovolje, žurite da odmah podihnete vezu na viši nivo, ovo može opteretiti i uplašiti drugu stranu. Emotivno nedostupni muškarci se često u ovakvim okolnostima povlače.

5. Misli da niste zainteresovani i odustao je - Ako je tip koji je iznenada počeo da vas ignoriše ne tako davno bio veoma zainteresovan, ali je očigledno prestao da vas "juri", možda misli da nema šanse kod vas. I muškarci se plaše odbijanja, pa je moguće da se povlači jer ima strah da mu kažete ne i srušite njegovo samopouzdanje.

6. Stidljiv je - Ukoliko njegov govor tela i način komunikacije pokazuje da je stidljiv, to je možda znak da vam zbog toga ne šalje prvi poruke. Ovakve osobe su napete na početku svakog odnosa i plaše dse da nešto mogu pokvariti. Pa ukoliko želite da ga člčujete, vi ga možete poznvati. Ali ako se ne javlja, nemojte siliti, niti ga zvati besumučno. Neka on napravi sledeći korak.

Šta da uradite kada vas ignoriše:

Možete odlučiti da razgovarate s njim o tome šta se dođavola dešava i da saznate siguran razlog. Pitajte ga šta nije u redu, komunikacija je jedini način da sredite situaciju i znate na čemu ste. Takođe, možete mu dati malo prostora i videti da li će doći ili prestati da vas ignoriše. Najvažnije je da vi ne forsirate, ne zovete stalno i ne šaljete more poruka. Naravno, možete odlučiti da, šta god da se dešava sa njim, jednostavno nemate vremena ni energije za to. Pokušajte da razgovarate iskreno sa njim, ali ako primetite da nakon par neuspeha nema napretka, onda je možda vreme da odete, ostavite ovaj odnos iza sebe i nastavite dalje.

Izvor: Sensa