Manipulacija je igranje umom, kada osoba pokušava da izvuče korist za sebe, ne obraćajući pažnju na vaša osećanja. Kada muškarac manipuliše na početku veze, on pokušava da vas ubedi da je najbolji izbor za vas, da je vaš odnos predodređen za nešto veliko, spremna je da se igra vašim osećanjima kako bi ostvario svoje ciljeve. Manipulatori žele da vas navedu da im slepo verujete, ne uzimajući u obzir svoje sudove.

Life coach Keja Murti objašnjava: "Ako ste sa muškarcem koji manipuliše vama, zapitajte se: 'Kako su stvari došle do ove tačke?' Postoji mnogo objašnjenja. Ako nemate ništa od toga da budete u takvoj vezi, idite. Učite iz ovog iskustva i nemojte više prilaziti istom tipu muškarca."

Predstavljamo 5 primera uobičajenog ponašanja muškaraca manipulatora:

1. Preplavljuje vas poklonima i pažnjom, ali izbegava bilo kakvu stvarnu posvećenost

Zašto muškarci igraju ovu igru: Zato što vole da im se mazi ego i misle da to žele i žene, kroz poklone i pažnju. On će vas preplaviti kao Don Žuan, ponašajući se kao da ste važni. Ali kada je u pitanju stvarna posvećenost vama, on se svaki put izgubi. Svakako, on nije rešen da ima stabilnu vezu, pa razmislite da li vredi gubiti vreme.

2. Pravi planove sa vama, a onda iznenada otkazuje

Ovo je jedna od onih igara koja osigurava da nećete izlaziti ni sa kim drugim. On ima opcije, a vi ste jedan od njih. Naravno, sviđate mu se, ali nije siguran da želi da bude sa vama, ali ipak želi da vas kontroliše. Tako vas blokira, pravite planove, a onda kada odluči da želi da radi nešto drugo, ubeđen je da ćete ostati kod kuće do njegove sledeće inicijative. Stručnjaci za odnose kažu da se na početku sastanaka oba partnera moraju pobrinuti da imaju svoju rutinu, bez novog partnera. Zato budite sigurni da uvek imate nešto da radite, bez obzira da li izlazite sa njim ili ne.

3. Viđanje isključivo u spavaćoj sobi

Zašto igra ovu igru: Zato što mu se sviđate, ali se plaši da se uključi. Ili... on samo želi intimnost, ali ne i stvarnu vezu. Možda se plaši da ne bude povređen, možda se boji emocionalnog vezivanja, ili samo jednostavno ima cilj da bude sa vama intiman bez previše obaveza. Ukoliko primetite ovakvo ponašanje, to otvoreno recite. Ako i dalje veza nastavlja da se odvija u ovom smeru i to vam ne prija, vreme je da odete.

4. Stalno vam priča o svojoj bivšoj devojci

Verovatno nije preboleo raskid sa bivšom devojkom ili ženom (a možda nije ni završio sa njom). Nije još sasvim gotov, ali vidi potencijal koji vas dvoje imate i shvata da mora da vas zadrži u blizini - ali ne previše blizu. Ako je u stanju da prekine veze iz svoje bivše veze, mogli biste mu dati šansu. Ako ne može i ne želi da raskine sa prošlošću, moguće je da će manipulisati vama samo da vas kontroliše i zadrži, ali neće biti potpuno posvećen.

5. Uspostavljanje pravila o tome šta vas dvoje možete, a šta ne možete

Nametanje isključivo njegovih pravila je stvar kontrole i manipulacije na koje ne treba da pristajete,. Veza između dvoje zrelih ljudi treba da bude ispunjena poverenjem, iskrenim odnosom i poštovanjem granica, a ne dikatatom.

(Sensa)

BONUS VIDEO:

savet stručnjaka za veze tik tok/juliaandjoff