Da bi veza trajala zauvek, ljubav jednostavno nije dovoljna. Suočimo se s tim, ako nismo voljni da radimo kako bismo zajedno rasli, vrlo je moguće da se udaljimo kroz godine. Kako možete znati da li ste već upoznali srodnu dušu? Stručnjaci otkrivaju 5 ključnih stvari.

Možete biti potpuno iskreni jedno prema drugom

Kada imate poverenja u partnera da mu kažete sve, kao i on da kaže sve vama bez ikakvih osuda, onda ste na pravom putu. Kada znate nečije najdublje tajne, a samo tu osobu volite još više zbog toga to znači da ste povezani navećem nivou. Ako se oboje osećate bezbedno i prihvaćeno u svojoj vezi, našli ste „dom“ jedno u drugom vaša veza će verovatno trajati. 

Podudaraju vam se potrebe za zajedništvom kao i za ličnim prostorom

Zamislite Venov dijagram: Neki parovi dele 20% svog života i zadovoljni su sa samo 20%. Ali to može učiniti da se drugi osećaju loše. Neki daju 90% svog vremena, ali drugi se osećaju ugušeno.Čak i ako ste oboje dobri, netoksični ljudi, ako su vaše potrebe za prostorom i zajedništvom znatno različite, jedan od vas će sigurno biti nezadovoljan.

Gradite zajednički život

Ako imate kućne ljubimce, ogromnu kolekciju knjiga i ploča, zajedničke račune, liste namirnica i listu vaših životnih ciljeva, troškova i rasporeda, onda definitvno uživate u izgradnji zajedničkog života.

Čak su i vaš automobil iz snova i dom zasnovani na kombinaciji vaših ličnosti i strasti. Iako je važno imati prostora da rastete kao individue, ako ne gledate u istom pravcu, jednog dana ćete se možda osećati kao da vam je partner stranac. Dakle, ako zajedno pravite planove i doprinosite budućnosti, imaćete dugotrajan ispunjen odnos.

Brinete za lični rast i sreću međusobno

Neki ljudi zaboravljaju da njihovi partneri imaju svoj život. Osobe koje žele da budu centar solarnog sistema jedno drugog na kraju gube ravnotežu u svom životu.  Parovi koji večno traju podržavaju jedni druge kroz sve uloge koje moraju da igraju:

  • Pomažu jedno drugom u planiranju društvenih okupljanja
  • Međusobno izdržavaju širu porodicu
  • Mešaju zadatke kada njihov partner ima veliki obim posla
  • Brinu o svom zdravlju i upravljaju stresom u najtežim vremenima
  • Dopuštaju jedno drugom vreme da provedu u samoći

Dakle, ako ste bili u stanju da podržavate jedno drugo kroz finoću žongliranja sa višestrukim ulogama, čak i ako ne uvek savršeno, vaša veza će trajati, čak šta više presudna je za opstanak.

Oboje ste zreli

Uspeh veze svodi se na nivo zrelosti svakog partnera i na to kako ste oboje spremni da učite. Ovo su stvari koje ukazuju da ste emocionalno zreli.

  • Odgovorni ste finansijski, fizički, emocionalno, društveno
  • Oboje negujete um i duh
  • Znate kako da iskontrolišete svoje emocije
  • Podržavate jedni druge kroz oporavak od traume (sa stručnjacima ako je potrebno)

Ako pomažete jedno drugom neizmenično, vaša veza ima perspekrivu i budućnost, piše Ideapod.

Saznajte kako da prepoznate odanog muškarca.

BONUS VIDEO:

REČ PSIHOTERAPEUTA O IZBORU PARTNERA: To je složena stvar! Evo šta vam treba za stabilnu vezu Kurir televizija

 Sensa/A.S.