Inspirativna i kreativna meditacija ljubavi traje samo pet minuta i predstavlja svojevrsno ljubavno pismo Univerzumu, koje će on proslediti vašoj srodnoj duši i tako je dovesti do vas.

Dešava se da se vremenom udaljimo od partnera. Mogli bismo propustiti priliku da našim partnerima ili osobama u koje smo zaljubljeni i želimo da budemo sa njima, stavimo do znanja koliko su voljeni ili koliko ih cenimo. Iako se ideja o pisanju ljubavnog pisma može činiti zastarelom, odvajanje vremena za izražavanje svojih osećanja u vezi čin je koji će uvek ostati relevantan.

Za ovu praksu vizuelizacije zamislite da ste vi i vaš partner ili osoba u koju ste zaljubljeni i sa kojom maštate da budete, na kraju svog života. Proživeli ste zajedno lep život. A sada je vreme da kažete "zbogom". Iz ove perspektive, napisaćete im pismo. Ali prvo, da bismo vam pomogli da uđete još dublje u ovu perspektivu, savetujemo vam da uradite meditaciju ljubavnim pismom. U nastavku smo naveli i nekoliko uputstava u slučaju da vam je potrebna inspiracija.

Dok prolazite kroz ovu praksu, razmislite o tome šta želite da vaš partner zna? Kako ste se zaljubili? Koji su vam bili najdraži zajednički trenuci? Zbog čega želite da cenite svog partnera? Šta će vam najviše nedostajati kod njih?

Meditacija za prizivanje ljubavi:

1. Nađite udobno sedište, ili ako želite, možete i da legnete na leđa i stavite nešto što podupire glavu i vrat.

2. Kad se sredite, udahnite samo nekoliko puta. Osetite težinu svog tela poduprtog zemljom, zatvorite oči i otpustite svaki napor da kontrolišete dah. Zatim se oslobodite stresa ili napetosti koje možda nosite.

3. Zamislite sebe i svog partnera za mnogo godina na kraju svog života. Sedite zajedno na udobnim stolicama smeštenim na ivici netaknutog jezera. Koža vam je izborana, a kosa siva. Imali ste neverovatan život zajedno. Dok sedite zajedno, vaš partner poseže za vašom rukom; Savršen je dan.

4. Iz ove perspektive, setite se dana kada ste se vas dvoje prvi put sreli, setite se gde ste bili, s kim ste bili i šta se dogodilo. I samo primetite osećaj zahvalnosti što ste se upoznali.

5. Sada se setite dana kada ste se venčali (ili ako niste sa osobom iz snova, zamislite taj trenutak), ili se setite nekog drugog značajnog dana. Zamislite scenu. Setite se ko je bio tamo. Setite se šta ste nosili i šta ste osećali u tom trenutku. I samo osvestite taj osećaj zahvalnosti.

6. Setite se trenutka kada ste se mučili, a vaš partner se pojavio da vas podrži. Možda je u pitanju bila neka teška godina. Setite se gde ste bili, šta ste osećali i pogledajte da li možete iskusiti taj osećaj podrške. I samo ponovo osvestite taj osećaj zahvalnosti.

7. Setite se prekretnice koju ste podelili sa partnerom. To može biti rođenje deteta, pokretanje posla ili neko drugo veliko životno dostignuće. Setite se gde ste bili, zamislite vas dvoje zajedno, setite se kako je bilo slaviti i uživati u ovom trenutku. I opet osvestite taj osećaj zahvalnosti. Ako nemate partnera, zamislite sve te događaje.

8. Sada se vratite na one dve stolice okrenute ka jezeru i provedite sledećih par minuta samo uživajući u ovom iskustvu zahvalnosti i zahvalnosti za svog partnera.

9. Kada budete spremni, udahnite nekoliko puta duboko i opustite se još više u ovom iskustvu zahvalnosti.

10. Zatim, počnite da otvarate oči i vratite se u sadašnjost, gde ste trenutno.

A sada, pogledajte da li možete da dovedete ovaj pojačani osećaj zahvalnosti do konačnog zadatka: pisanje svom željenom ili sadašnjem partneru ljubavnog pisma sa svim onim što osećate.

Izvor: Sensa