Šta je to što nas sprečava da živimo punim plućima, ispunjeni, zadovoljni i srećni? Zašto ne iskoristimo sve svoje talente ui sposobnosti? Zbog čega smo na poslu koji ne volimo, zašto smo sa partnerom koji nam više ne donosi radost? Šta je to tako moćno što nam ne dozvoljava da budemo najbolja verzija sebe?

To je STRAH! Toksično osećanje koje je glavna blokada skoro svakog čoveka, a najintezivniji su strah od promene i strah od izlaska iz sigurne zone. Neki ljudi zaista nemaju strahov eovogo tipa i baš zbg toga su uspeli da ostave ono što su želeli, rizikovali su, išli težim puitem, ali na kraju su uhvatili svoj san.

Ruski psiholog Mihail Labkovski takođe je govorio koliko strah može da bude nepovoljan po našu sreću, ljubav i način života:

"Da biste pronašli nešto iz svojih snova (ne samo posao, već i osobu iz snova, čak i cipele iz snova) i živeli kako želite, radite šta želite! Samo treba da prestanete da se bojite. Sve dok se bojite, vaš san je osuđen na propast. Zamislite da ste spremni za nešto novo i da se ne plašite promena."

Istakao je i na koji način možemo pronaći pravu ljubav:

"Prva voljena osoba koja vam treba je u vašoj glavi. Sve dok u glavi imate sukob sa sobom, svi voljeni neće biti baš voljeni. I što je najvažnije, oni vam zapravo nisu potrebni. Stoga prvo morate uspostaviti harmoniju sa sobom - nakon toga će vam i vaši voljeni trebati."

Volite sebe svakog dana i ne dozvolite da vas strah preraste i blokira. Kažite sebi svakog jutra neku lepu reč, bodrite sebe, motivišite se sami i polako, korka po korak, izađite iz ustaljenog obrasca življenja koji vam ne donosi napredak. Budite puni ljubavi, jer samo ona može pobediti strah.

Izvor: Sena