Prva stvar na koju treba da pomislite kada ustanete ujutru jeste - kako da srećno i efikasno započnem dan. Tajna je u jednom ritualu - posvetite se sebi. U savremenom užurbanom svetu punom stresa, neophodno je se posvetimo sebi, svojoj energiji, zdravlju i motivaciji.

Po jutru se dan poznaje, pa kada ujutru odvojite vreme za sebe, to može preokrenuti ceo vaš dan i doneti pozitivne okolnosti, dobru energiju i sreću. Otkrivamo vam 3 jutarnja rituala koja će promeniti vaš život nabolje. Pomoći će vam da tokom dana budete strpljiviji, raspoloženiji, koncentrisaniji, a to će se pozitivno odraziti i na vaše odnose, zdravlje i razvoj karijere. Nemojte ustajati "na levu nogu", već svako jutro uradite sledeća 3 koraka:

1. Odmah nakon što ste probudite zapišite svoje snove. Samo napišite šta god vam padne na pamet, bez filtera, čak i ako je to besmislica (slobodno pisanje). Zapišite sve misli ili ideje koje lebde u vašem umu kako bi se osećali bolje i rasterećenije Napišite 10 do 15 rečenica koje počinju sa "Ja sam" (npr. Voljena, srećna, uspešna, zadovoljna...)

2. Nakon prvog koraka, vreme je da se posvetite svom telu. pustite svoju omiljenu muziku i plešite. Napravi tri pozdrava Suncu. Istegnite se i pomerajte se na bilo koji način na koji se osećate prijatno. Uradite nekoliko sklekova i skokova dok ne osetite toplinu u telu.

3. Kada završite sa aktiviranjem tela za novi dan, vreme je da se posvetite duši. Sedite u tišini tri do pet minuta i samo pazite na dah. Izaberite vođenu meditaciju ili meditirajte na bilo koji način koji vam odgovara. Možete početi sa jednim minutom opuštanja, a zatim posmatrati kako se osećate.

Kako početi sa primenom ove magične jutarnje rutine?

Važno je da osvestite da će vas ovaj ritual od 3 koraka napuniti energijom za ceo dan. Ukoliko vam je teško da izdvojite vreme ujutru, razmislite o odlasku u krevet ranije uveče (samo 15 ili 20 minuta ranije može napraviti razliku). Pripremite stvari za rutinu dan ranije (namestite prostirku za jogu, pripremite olovke i svesku za pianje snova itd.) Budite nežni prema sebi i počnite sa bar pet minuta svakog jutra, a u narednim danima posmatrajte i kakav uticaj na vas ima ima ova jutarnja seansa. Ne zaboravite da se posvetite sebi!

Izvor: Sensa