Kraj godine je vreme za svođenje računa, za sumiranje onog što smo postigli i onoga što smo želeli, a nismo. Za podvlačenje crte ispod urađenog i pravljenja novih planova za vreme koje tek dolazi.

Mnogi su tužni, jer nisu uspeli da sprovedu u delo ono što su naumili ili da ga završe. Ne dajte da vas to obeshrabri. Nova godina je nova šansa! Ništa nije izgubljeno! Vaše vreme tek dolazi, a možda ova godina i nije bila godina u kojoj su određene stvari trebale da se dogode. Možda se sve desilo s razlogom, stoga nemojte bespotrebno kriviti sebe.

Uvek se trudite da krenete od onog pozitivnog- setite se onoga što ste uradili i čime ste zadovoljni. Budite ponosni na sebe! A kada vas obgrle negativne misli i pomislite da niste dali dovoljno sebe, pročitajte ove pozitivne afirmacije:

  1. Dok završetak jednog poglavlja može biti tužan, novo, uzbudljivo čeka vas odmah iza ugla.
  2. Život nije ravna linija već krug.
  3. Svi dani protekle godine pripremili su vas za novo sutra koje dolazi.
  4. Zatvorite prošlogodišnje poglavlje sa osmehom i razmišljanjem. Dozvolite uzbuđenju i radosti da vam donesu nešto novo.
  5. Iako nova godina može biti pomalo zastrašujuća, sve što treba da uradite jeste da se setite svih radosti koje ste imali tokom ove godine kako biste novoj poželeli dobrodošlicu.
  6. Tokom ove godine stekli ste mudrost, samopouzdanje i dragoceno iskustvo
  7. Završili ste trku koja je ove godine bila teška; vreme je za novi izazov.
  8. Iskoristite prošlogodišnje borbe kako biste se osnažili za nove

Izvor: Sensa