Nova godina nam je na pragu i vreme je za svođenje računa. Evo kako da ispratite 2021. godinu i poželite dobrodošlicu narednoj:

Priuštite sebi 30-ak minuta mira i tišine. Odaberite prostor u kojem se osećate posebno dobro. Možete zapaliti mirisnu sveću i oplemeniti prostoriju kako bi vam bilo udobno i prijatno. Ovo je samo vaše vreme u kome težite da se povežete s dubljim nivoima svog bića, da oslušnete poruke koje će vam šapnuti intuicija u obliku misli, slika, sećanja.

Postavite ispred sebe fotelju ili stolicu i zamislite da na njemu sedi osoba koja predstavlja godinu na izmaku. Nemojte razmišljati, jednostavno prihvatite ono što vam se pojavi kao slika, a možda i kao misao, stih, melodija. Možda ova godina ima oblik prekrasne vile ili princeze, možda pogrbljene starice, možda je oblak boja, energičan ritam bubnjeva ili setna pesma violine...

Šta biste iz stare godine poneli, a šta ostavili iza sebe?

Vratite se u mislima unazad, na početak godine i osvestite ono što je u njoj za vas bilo posebno važno. Kad bi ova godina bila poglavlje u vašoj knjizi života, koji bi mu bio naslov? Koje su se teme pojavljivale u vašem životu? Kako ste se nosili s njima, koje je možda bilo skriveno blago u teškim trenucima? Šta vam je u protekloj godini bilo najvrednije, što svakako želite da ponesete sa sobom, a šta želite da ostavite iza sebe?

Recite ovoj godini na čemu ste joj zahvalni, a što biste voleli da je bilo drugačije. Napišite na papir sve ono što želite da ostavite iza sebe – to mogu biti razni problemi i opterećenja, reakcije koje ne volite kod sebe, emocionalne povrede… Dok budete pisali, možete zamišljati kako s izdisajem istovremeno oslobađate iz sebe neželjenu energiju, kao malene oblačiće koje duvate u plamen sveće, a zatim možete i da zapalite papirić i time vizuelizujete oslobađanje starog i stvaranje prostora za novo iskustvo. Zahvalite se ovoj godini i vidite kako se ona podiže i odlazi nestajući u daljini.

Poželite dobrodošlicu sledećoj godini

Na mesto stare dolazi nova godina. Dopustite sebi da vidite lik koji će se pojaviti, a isto tako možete da ga oblikujete prema želji I menjate, sve dok se ne javi osećaj radosnog iščekivanja. Napišite pismo budućoj sebi, sebi na kraju sledeće godine, zapisujući svoje želje, snove, bez cenzure, a onda ga stavite u kovertu, zalepite i odložite na sigurno mesto gde će vas dočekati za 365 dana.

Još jednom, uz osmeh, mahnite sebi u budućnosti i vidite kako vam uzvraća pozdrav i osmeh i poručuje da je iza nje jedna posebna, dobra godina. Ali neće vam otkriti šta se događalo , kako ne bi pokvarila radost otkrivanja!

Izvor: Sensa