Svi imamo svoje želje. One mogu biti velike, male, životno važne, ali sve su naše i one su nešto što nas drži u životu, što nam jemotivacija da svakog dana ustanemo i pokušamo da ih ostvarimo. Svi želimo, ali to nije dooljno da bi se želja ostvarila jer u mnogim stvarima grešimo.

Evo nekoliko pravila za ostvarenje želja koja treba ispoštovati:

Želja mora biti napisana

Obavezno zapišite svoju želju! Ali vodite računa kako to radite. Želja može biti „Želim da imam svoj stan“.To je u redu i lepo napisano, ali nije dovoljno. Problem je što se takva želja može ispuniti, ali se postavlja pitanje kada. Želje bez tačnih datuma su besmislene! Zapamtite ovo. Dakle, sledeće pravilo je vremenska odrednica

Odredite želju i vremenski okvir

Ako napišete: „Kupiću kuću“, to se nekad može ostvariti, ali nije poznato vreme kada će se to desiti. Zato, pre nego što napišete želju, razmislite kada želite da se ona ostvari (naravno, u razumnim granicama).

Zapišite svoju želju u sadašnjem vremenu

Umesto: „Kupiću sebi kuću“, treba da napišete: „Kupio sam sebi kuću“.To jest – morate zamisliti da već imate kuću!

Nemojte govoriti “ne želim”

Ovo je jedna uobičajena greška- stavljanje negacije, tj. pisanje da nešto ne želite. Univerzum ne opaža „ne“ i druge negativne reči. Ako kažete „Neću da budem siromašna“, Univerzum, ignorišući rečcu „ne“ dobija poruku: „Želim da budem siromašna!“ Takođe morate znati da mi svojim mislima privlačimo ono što će se desiti. Ako mislite o siromaštvu, vi ćete ga na taj način privući. Zato je bolje reći ovo: „Želim da budem bogat i biću bogat!“

Detaljno formulišite želju,opišite je

Ako želite da posedujete novi dom, opišite ga u celosti, od lokacije do izgleda, broja soba, pogleda s prozora... Zamislite svoje uzbuđenje kada se uselite i zapišite to na papir. Slobodno pokažite emocije. Vizualizujte svoju želju!

Izrazite zahvalnost

Nakon što zapišete svoju želju, zahvalite se za ono što imate i napišite nešto ovog tipa: „Neka moj budući dom bude ispunjen radošću i srećom”

Radite na ostvarenju želja

Kada ste formulisali svoje želje i napisali ih, sakrijte papir na sigurno mesto i nemojte se opterećivati time. Nastavite sa svojim uobičajenim aktivnostima, radite na ostvarenju sna, ali bez presije. Delujte promišljeno, razumno i vaša želja će se sigurno ostvariti.

Izvor: Sensa