Celog života se menjamo, ustajemo, padamo, napredujemo, rastemo, svesni da menjajući sebe iznutra, možemo promeniti i svet oko sebe. Čak i kada se pojave izazovi i prepreke na putu razvoja, važno je sačuvati pozitivan stav i verovati da nam ono najbolje tek dolazi.

U potrazi za životnim odgovorima, traganju za srećom, učimo iz grešaka, razvijamo se, ali shvatamo da je život nepredvidiv i da ne možemo unapred jasno znati sledeće korake. Ipak, ako radimo na sebi, svakako možemo olakšati put koji je pred nama.

Evo koja 3 znaka pokazuju da najbolje godine za vas tek dolaze:

1. Činite sve da se razvijate i rastete

"Oni koji ne mogu da promene svoje razmišljanje ne mogu ništa da promene."- rekao je Džordž Bernard Šo

Ukoliko se svakog dana trudite da budete malo bolji, sigurno je da vam dolaze sve bolje godine. Ako ulažete napore u svoj razvoj, taj trud se uvek isplati. Menjajući se iznutra, menjate svet oko sebe. Uzročna veza je ovde jasna. Kako se razvijate, poboljšavate svoj karakter. Ovo je dobro ne samo za vas, već i za ljude oko vas. Međutim, postoje mnoge blokade na putu razvoja, od kojih su najdominantnija ograničevajuća uverenja okruženja. Kada počnete da radite nešto što prevazilazi prihvaćene standarde, moguće je da ćete naići na kritike, komentare ili osude ljudi oko vas. Uprkos tome, nastavite da se razvijate kao ličnost, iskoristite najbolje u sebi - ne dozvolite da vas tuđa mišljenja blokiraju.

2. Ne brinete previše o neuspehu

"Najveći uspeh nije u tome da nikada ne pogrešiš, već da možeš da se digneš svaki put kada padneš."– Konfučije

Svako od nas se bar jednom u životu suočio sa neuspehom. Iako to može biti izazovno i teško, neuspeh ima i svoje dobre strabe - naučili smo nešto novo i pomaže da izgradimo karakter. Gledajte na neuspeh kao na priliku za rast. Neuspeh je podsticaj za lični rast i razvoj!

3. Jasno razumete kakav život želite da živite

Kada jasno vidite kakav bi vaš život trebalo da bude, imate cilj za koji vredi raditi. Pored toga, doživljavate isti nagon koji je neophodan za ostvarenje sna. Svaka osoba koja je postigla neverovatno u ovom životu znala je tačno šta želi od samog početka. Zato je važno da verujete da se vaš cilj može ostvariti i da posvećeno radite na njemu. Možete nacrtati cilj u svojoj glavi i razmišljati o njemu. Kada jasno vizualizujete svoj san, svesni ste koje korake treba da preduzmete kako bi se on ostvario.

Izvor: Sensa